...
ГоловнаКрасаЯк захистити найчутливішу шкіру рук від сухості та подразнення під час...

Як захистити найчутливішу шкіру рук від сухості та подразнення під час прибирання

Підпишіться на нас:

Якщо виконувати побутові справи незахищеними руками, вже зовсім скоро шкіра дасть про себе знати шорсткістю, болем та дискомфортом. Тому не забувай про рукавички — і ще один, не менш важливий етап.4

Руки – найвразливіша частина тіла, яка швидко старіє. Насамперед тому, що ми постійно ними щось робимо. І не дбаємо про захист ніжної шкіри цієї області.

Щоденне миття посуду, приготування, прибирання, контакт з агресивними миючими засобами, а іноді і ручне прання… Не дивно, що багато хто скаржиться на постійну сухість рук і ніяк не може вирішити цю проблему!

Найвірніший спосіб захистити руки від зайвих мікроушкоджень – привчити себе все робити в рукавичках. Так, це не завжди зручно. Проте плюс до захисту шкіри так можна ще й продовжувати стійкість манікюру.

Але часом від рукавичок ситуація лише погіршується. Особливо, якщо шкіра схильна до чутливості та погано реагує на гуму, нітрил та інші побутові матеріали.

І все ж таки дискомфорт від носіння рукавичок не дорівнює виправданій відмові від них. Тим більше у випадку, коли потрібно мити сантехніку або, наприклад, плиту хімічними сильнодіючими засобами.

Замість того, щоб ризикувати і робити все голими руками, спробуй нанести на руки будь-який крем, що є вдома, шаром товстішим. А вже потім одягай рукавички.

Звичайно, спочатку до такої «багатошаровості» доведеться звикнути. Але складно буде лише перші 15-20 хвилин! Повір, в результаті ти забудеш про сухість та подразнення. Рукавички послужать своєрідним «парником» і змусять крем краще вбиратися, а він запобігатиме зайвій втраті вологи.

І все ж будь уважна: якщо після нанесення крему шкіра під рукавичками свербить або горить, краще звільнити руки і змити засіб. Можливо, у його складі є надто активні інгредієнти (наприклад, ефірні олії, сечовина або інші кератолітики), які не слід використовувати, якщо на шкірі є навіть невелике подразнення.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...