Що потрібно знати про гігієнічні помади та як їх вибирати

Підпишись на нас:

Шкіра губ дуже ніжна та чутлива, тому вона найчастіше першою реагує на вплив агресивних зовнішніх факторів. Саме тому ти маєш забезпечити їй особливий захист. На щастя, сучасна бьюті-індустрія пропонує величезну кількість блисків, гігієнічних помад і бальзамів для губ на будь-який випадок. Розбираємось, як вибрати засіб, що відповідає всім важливим вимогам.

Ти, напевно, помічала, що при найменших погодних змінах (перепад температури, сильний вітер, тривале перебування на відкритому повітрі, сухе повітря в приміщеннях) губи моментально стають сухими, починають лущитися або тріскатися, на них з’являються хворобливі «заїди» та запалення. Ситуацію посилюють неправильне харчування, нестача вітамінів, зневоднення та шкідливі звички – постійні супутники життя в місті. Нерегулярний догляд або повна його відсутність теж роблять свою справу.

Частина бальзамів та гігієнічних помад неминуче потрапляє на слизову та «з’їдається», тому до вибору засобу для губ потрібно поставитись відповідально і не купувати неперевірені кошти невідомих брендів.

Варто враховувати, що декоративна косметика (особливо матові помади) та зубні пасти теж сушать губи і можуть посилити вже наявні подразнення та почуття дискомфорту. Не забувай і про механічні пошкодження, які можуть завдати занадто агресивні засоби, що відлущують (наприклад, скраби з великими абразивними частинками сильно травмують вразливу шкіру). Що ж робити? Спочатку потрібно виявити причину погіршення стану губ і по можливості усунути її. Однак цей процес не завжди швидкий, а хочеться вирішити проблему якнайшвидше. І ось тут якраз на допомогу прийдуть гігієнічні помади та бальзами.

Ці засоби покликані зволожити та прискорити регенерацію ніжної шкіри губ. Зауважимо, що в ній відсутні сальні та потові залози, а кровоносні судини розташовані дуже близько до поверхні через тонший шар епідермісу, тому без додаткового регулярного зволоження просто не обійтися. Якщо ж ти будеш використовувати доглядові засоби регулярно, то зможеш уникнути серйозних проблем та подальшого лікування губ.

Захисні бальзами із щільною текстурою – ідеальний вибір для зимового періоду, оскільки вони захищають від холоду та вітру, а також нівелюють різницю температур. Такі засоби забезпечують інтенсивне харчування та стимулюють регенерацію, тому вони стануть у нагоді і як додатковий нічний засіб догляду. Просто нанеси їх товстішим шаром і лягай спати – вранці губи будуть м’якими та ніжними. У теплу пору року або для відпустки на море в будь-який сезон більш актуальні засоби з легкою текстурою, що тане, що дають швидке зволоження. Це must have для офісної та домашньої косметичок. Використовуй такі бальзами соло або як праймер під помаду.

До складу гігієнічних помад і бальзамів обов’язково повинні входити зволожуючі компоненти: бджолиний віск (завдяки високій концентрації вітаміну А він прискорює загоєння тріщин, має антибактеріальні та антисептичні властивості), вітаміни (А, Е, С, В12 – живлять і пом’якшують шкіру губ і епідермісу), а також олії (оливкова – активно зволожує і захищає від появи тріщин і ранок; кокосова – має лікувальні властивості, живить і зволожує; авокадо – забезпечує максимальний захист і усуває лущення; зародків пшениці – усуває сухість і прискорює регенерацію; і має виражений антиоксидантний ефект).

Пам’ятай, що бальзам або крем для губ повинен мати SPF-фільтр, причому не менше 20 одиниць. Пора року значення не має!

Порада: не купуй гігієнічну помаду, у складі якої є вазелін, парафін та мінеральні олії, оскільки вони пересушують губи та можуть погіршити їхній стан.

Добре, якщо в засобі для губ є додаткові інгредієнти: вони посилюють і доповнюють основний склад. Наприклад, алоє і меліса приємно освіжають, троянда дає додаткове зволоження, кориця, ментол і м’ята сприяють поліпшенню мікроциркуляції крові та трохи збільшують обсяг губ, календула, лаванда та мед чинять протизапальну дію, а цитрусові живлять. Однак бальзамами з такими добавками краще користуватися обережно і з перервами, щоб уникнути алергічних реакцій. Якщо ти не можеш жити без помади, наприклад, рожевого відтінку, то в холодну пору року заміни її на доглядає бальзам із кольоровим пігментом. Подібні засоби не завдають губам жодної шкоди, а виглядатимуть вони свіжіше.

Що стосується формату зволожуючих помад, то їх безліч — стики, бальзами з рідкішою текстурою в тюбиках з пензлем, а також муси в тюбиках або роликах. Ти можеш вибрати той, що видається тобі максимально зручним.

Не забувай, що будь-які засоби для губ необхідно наносити приблизно за 10 – 20 хвилин до виходу на вулицю. Використовуй їх у міру необхідності, а поза приміщенням оновлюй кожні пару годин для досягнення максимального ефекту.

І неодмінно зважай на термін придатності! Відкритий тюбик краще використовувати протягом трьох-чотирьох місяців, після чого прощайся з ним без жалю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....