Страшно, тривожно, нервово: як зберегти себе під час інформаційної війни

0
Страшно, тривожно, нервово: як зберегти себе під час інформаційної війни
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Під час політичних загострень людина почувається самотньою і безсилою, нездатною ні на що вплинути. ЇЇ охоплює тривога. Як боротися з таким станом?

Якщо ви відчуваєте тривогу та страх, ви не самотні.

Події, що розгортаються в Україні, викликають тривогу у людей у ​​всьому світі. На жаль, це нагадування про те, як багато обставин і ситуацій, що впливають на суспільство, знаходяться поза межами нашого контролю.

Як впоратися зі стресом, спричиненим війною Росії проти України

Хоч і досі неясно, як ці глобальні події можуть безпосередньо вплинути на наше життя, стрес від чуток про кризу, що розгортається, може проявлятися в наших повсякденних справах, думках і поведінці.

Ви не можете не турбуватися. Жодні дихальні вправи, маніфестації чи позитивне мислення не змінять хід речей. Але ми можемо змінити те, як ми реагуємо на обставини, які повністю знаходяться поза нашим контролем.

«Хороша новина полягає в тому, що ми можемо контролювати те, як ми реагуємо на інших і самих себе після неприємних новин, — каже Сандра де Монте, засновник компанії MindBerry. — У такі важкі часи важливо оцінити, як ви почуваєтеся, поговорити з близькими і вжити заходів, щоб ваш емоційний добробут був пріоритетом».

Ви можете спробувати наведені нижче прості техніки, які допоможуть вам впоратися з таким видом занепокоєння:

Розмова із самими собою. Пам’ятайте, що ваші почуття є нормальними. Пам’ятайте, що думки про тему, які викликає занепокоєння, підживлюють вашу тривогу.

Розробіть механізми для того, щоб упоратися з тривогою. Ви можете зв’язатися з друзями та сім’єю, щоб поділитися своїми проблемами та трохи зняти стрес. Спробуйте виконати вправу на концентрацію, яку ви можете робити будь-де і коли завгодно — треба лише присісти на кілька хвилин.

Вдихніть і видихніть і сконцентруйтесь на своєму подиху, кожному вдиху і кожному видиху. Потім виберіть колір і огляньтеся навколо, щоб розрізнити об’єкти цього кольору. Це заспокоїть вас і відверне увагу від тривоги.

Пам’ятайте про кількість медіа у вашому житті. Можливо, вам варто зменшити кількість часу, який ви витрачаєте на новини та соціальні мережі, особливо перед сном. Не буде зайвим ще й профільтрувати джерела інформації.

Як упоратися з тривогою, коли у вас немає контролю над подіями

Зрештою, важливо пам’ятати, що люди реагують на поточні події по-різному. Пам’ятайте, що все, що ви відчуваєте, мабуть, нормальна та обґрунтована реакція.

При цьому, якщо ви турбуєтеся про своє психічне здоров’я, відчуваєте себе переповненими страхом, обов’язково поговоріть з кимось про це. Друг або член сім’ї підійдуть для початку, але ви завжди можете поговорити з професіоналами – наприклад, з вашим лікарем, або звернутися до психологів, психотерапевтів.

попередня статтяЯкі товари варто придбати під час війни
наступна стаття5 заспокійливих трав, які допоможуть зняти тривогу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я