...
ГоловнаЛайфстайлЧим підживлювати капусту: поради дачникам

Чим підживлювати капусту: поради дачникам

Підпишіться на нас:

У капусти слаборозвинена коренева система. Вся сила цього овоча у листі. Тож щільність капустяних голівок залежить від листя. Чим воно пишніше, тим кращі будуть голівки. А допомогти можна капусті правильно підібраним раціоном. Треба вчасно її удобрювати.

Подробиці

Коли розсада вже освоїться на новому місці, приблизно через 2-3 тижні її треба підживити азотом – це головний елемент першого підживлення капусти. Можна зробити розчин коров’яку 1:10 або розчин пташиного поcліду 1:15.

Під корінь треба вносити по 0,5 л. Також можна бур’ян залити водою й настояти, щоб він перебродив. Для цього можна намочити кропиву, мокрицю, тонконіг. Коли він перебродить, його треба процідити й розбавити водою 1:10. Такий настій буде чудовим добривом для капусти.

Через декілька тижнів після першої підгодівлі треба робити другу. Для цього підійде розчин коров’яку або настій бур’яну. До коров’яку треба додати 1 склянку деревної золи.

А через два тижні після другої слід зробити третю підгодівлю капусті. Але цього разу до розчину коров’яку треба додати фосфорні та калійні добрива. На 10 л – по 30 г добрив. Достатньо вносити 1 л під кожну рослину. Підживлення краще робити рано вранці або ввечері, перед цим треба добре зволожити ґрунт.

 

 

 

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...