...
ГоловнаЛайфстайлЛаванда на клумбі — ароматна прикраса: корисні поради щодо вирощування

Лаванда на клумбі — ароматна прикраса: корисні поради щодо вирощування

Підпишіться на нас:

На ділянках все частіше висаджують лаванду. Насіння та розсада не є бюджетною, але вона така ароматна, тендітна та гарна. Якщо ви також хочете оформити клумбу з цією красунею, тоді пропонуємо прочитати кілька корисних порад щодо вирощування.

Місце вирощування

Ділянка для лаванди має бути відкрита та сонячна. Вона охоче приймає проміння та тепло. Півтінь може бути також, проте для активного росту та цвітіння потрібне сонце. Зверніть також увагу на кислотність ґрунту. На клумбі вона має бути не більше 7,5 pH.

Час висаджування

Оптимальний період, коли вже тепло. З урахуванням цього критерію підходить кінець травня та початок червня. Якщо вирощуєте з насіння, тоді на розсаду потрібно починати сіяти ще в лютому.

Полив

Лаванда любить сонячні ванни, але категорично не переносить засуху. Саме тому рослину треба регулярно поливати, коли стоїть спекотна погода. В інший період полив можна виконувати 2-3 рази на тиждень.

Обрізування

Лаванда її потребує після завершення цвітіння. Зверніть увагу, що квіти зрізають разом з частиною стебла. Проте є важливий нюанс. Не обрізають дуже низько, щоб не торкатися ножицями твердої частини стебла. Якщо зробити надто низьке обрізання, лавандовий кущ може загинути.

Сусідні рослини

В клумбі можна висаджувати поряд з трояндами, ромашками, м’ятою, нарцисами, духмяним горошком, ехінацеєю. Таким чином можна сформувати яскраву та ароматну клумбу.

При дотриманні вимогу вирощування лаванда гарно розростається. Зверніть увагу, що рослина погано переносить низькі температури. З осені потрібно утеплювати, щоб мороз не пошкодив лавандовий кущ.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...