...
ГоловнаЛайфстайлПересаджуємо кімнатні рослини правильно: основні поради

Пересаджуємо кімнатні рослини правильно: основні поради

Підпишіться на нас:

Іноді необхідно пересаджувати квіти. Це обов’язково потрібно робити, якщо земля закисла, почало гнити коріння або горщик став маленьким.

Пересадіть квітку, якщо вона тривалий час перебуває у стані спокою. Азалії та камелії потрібно пересаджувати влітку, а кактуси краще взимку. Молоді квіти достатньо пересаджувати щорічно. Вибирайте новий горщик, який буде на 4-5 см більший за попередній.

Можна використовувати глиняні та пластмасові. Глиняні добре випаровують вологу.

Пластмасові добре тримають вологу, але влітку не нагріваються на сонці.

Для кімнатних рослин потрібно використовувати спеціальні суміші, які можна придбати у спеціалізованому магазині.

Можна в субстрат додавати тирсу, вугілля, пісок та невелике каміння.

Перед використанням потрібно відкрити пакунок, щоб земля подихала. Ніколи не використовуйте землю з городу, щоб пересадити квіти.

У ній може бути багато шкідників та збудників хвороб. Якщо вибираєте таку землю, її потрібно добре прогріти в духовці протягом 60 хвилин при температурі 100 градусів.

Перед тим як пересаджуватимете рослини, добре промийте горщики. На дно обов’язково покладіть дренаж. Квітку потрібно добре зволожити, щоб дістати без зусиль із горщика. Огляньте коріння та приберіть пошкоджене та гниле.

Перенесіть квітку в новий горщик та субстрат. Ніколи не вибирайте великий горщик для маленької квітки. Одночасно не обрізайте та не пересаджуйте квітку, це може знищити рослину.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...