Спорт без болю: чому після тренування болить голова та як цього уникнути

0
Спорт без болю: чому після тренування болить голова та як цього уникнути
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Головний біль після занять спортом є досить поширеним явищем. Але це не означає, що з цим треба змиритись! Ось як його позбутися і отримувати від тренувань більше задоволення.

Що це таке?

Цей вид головного болю виникає у процесі інтенсивних занять спортом чи після них. Він відчувається і праворуч, і ліворуч на відміну від мігрені і зазвичай такий біль пульсуючий. Розділяють два типи болю: первинний триває від 5 хвилин до 48 годин, вторинний – довше, і він набагато сильніший. Головний біль може супроводжуватися втратою свідомості, нудотою, двоїнням в очах.

Про що сигналізує головний біль?

Як правило, через інтенсивність тренування. Після бігу чи їзди на велосипеді її не буває. Крім того, можуть вплинути зміна висоти, зневоднення, спека, вологість та падіння рівня цукру в крові.

Як уникнути болю?

Фахівці рекомендують приймати знеболювальне за годину до тренування. Але якщо ти, наприклад, займаєшся майже кожен день і головний біль твій постійний супутник, варто перевірити інші умови і причини, а не постійно пити таблетки. Може, даний вид тренувань тобі не підходить і варто замінити на інший варіант занять, знизити інтенсивність, а може, недостатньо п’єш води чи неправильно харчуєшся. Під час занять спортом не менш важливо, правильно дихати, у спокійному темпі, без затримок. Основне зусилля робіть на видиху. Не пропускайте розминку.

Якщо головний біль не проходить, перше, спробуй знизити інтенсивність та частоту тренувань.

попередня статтяХитрощі в приготуванні смачних котлет, про які ви не знали
наступна статтяКористь і задоволення: за що ми любимо чорнослив
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я