...
ГоловнаЛайфстайлЯк зробити кольорові крашанки: 4 природні барвники

Як зробити кольорові крашанки: 4 природні барвники

Підпишіться на нас:

Великдень неможливо уявити як без пасочки, так і без крашанок. Зазвичай яйця звикли фарбувати цибулинням, але можна пофарбувати крашанки й за допомогою інших рослинних барвників.

Подробиці

Зелені крашанки можна зробити за допомогою шпинату. Для цього знадобиться 1 кілограм шпинату. Можна взяти й заморожений. Залийте шпинат 2 літрами води й поставте на маленький вогонь, щоб закипів, нехай вариться поки вода не позеленіє, після цього у воду додайте 2 столові ложки оцту та 1 столову ложку лимонного соку. Яйця перед цим треба зварити окремо. Покладіть яйця у розчин та тримайте поки не стануть зеленими. Замість шпинату можна використати кропиву.

Жовтими крашанки вам допоможе зробити куркума. Для цього візьміть 2 столові ложки куркуми й 1 столову ложку паприки. Залийте 2 літрами води й додайте 1 столову ложку оцту. Варені яйця потримайте у цьому розчині. Після того, як вони стануть жовтими, викладіть на серветку, щоб висихали.

Синій та фіолетовий колір крашанок можна зробити за допомогою заморожених ягід смородини, журавлини або ожини. Відваріть яйця й натріть їх ягодами. Покладіть на серветку, щоб просохли.

У блакитний  яйця фарбують за допомогою синьої капусти. Перед тим, як фарбувати, їх треба відварити. Відварені яйця натріть соком капусти й покладіть, щоб вони просохли.

 

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...