...
ГоловнаЛайфстайлСтовбур черешні почав тріскатися: шукаємо причини пошкоджень

Стовбур черешні почав тріскатися: шукаємо причини пошкоджень

Підпишіться на нас:

Ви можете стикнутися з проблемою, що у черешні тріснув стовбур. З цим часто доводиться мати справу власникам городів, дач та садів. Прикро бачити, що гарне та плодовите дерево пошкоджене. Тріщини можуть призвести до загибелі. Основна причина явища полягає в поганих погодних умовах, через що дерево потерпає. Воно не витримує температурних гойдалок.

Як це відбувається

Дерево зимою впадає в сплячку, якщо сказати так в загальному. Навесні дерево прокидається, починає набиратися сил, а разом з тим і накопичує воду в корі, стеблах, коренях.

В моменти температурних скачків відбувається шоковий ефект. В результаті камбій отримує пошкодження і починає відшаровуватися від стовбура. Він розходиться та тріскається.

Що робити

Якщо ви бачите, що таке вже сталося, потрібно допомогти дереву. Для цього обробіть тріщини садовим варом. Або можна придбати штучну кору та нею скористатися в пошкоджених місцях.

Для попередження тріщин рекомендується вчасно білити дерева з осені. А ще потрібно дотримуватися водного балансу. Рівномірне наповнення вологою дерева дасть змогу йому стати більш стійким до зовнішніх температурних стресів. Якщо навіть навесні ґрунт сухий та потрібно поливати вишні та черешні.

На ділянці кожна рослина та дерево потребують уваги. Якщо розуміти потенційні ризики, можна провести профілактику виникнення проблем. І тріщини є саме таким прикладом.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...