...
ГоловнаЛайфстайлЗ чого можна зробити дренаж для домашніх квітів

З чого можна зробити дренаж для домашніх квітів

Підпишіться на нас:

Деяким домашнім квітам потрібен дренажний шар в горщику. Якщо його не буде, виникає ризик розвитку гниття. Для уникнення проблеми облаштовують дренаж за допомогою керамзиту, пінопластової крихти, але є ще кілька варіантів. Про них і піде мова в цій статті.

Вугілля

Натуральний матеріал, який вартий уваги. Його потрібно підготувати до виконування функції дренажу. Для цього на тиждень часу замочіть його в розчині, який використовують для насіння перед висіванням або для покращення родючості ґрунту. Такий матеріал можна буде використовувати для кімнатних рослин та розсади.

Кора від хвойних дерев

Якщо ви любите вирощувати папороть чи орхідеї, тоді вам знадобиться цей матеріал. Вибирайте кору, яка має товщину не менше 4 см. Вона має бути чиста, без смоли та пошкоджень від тварин.

Мох

Матеріал сміливо можна назвати універсальним. Він підходить для переважної більшості рослин. Він є одночасно і розпушувачем ґрунту, і утеплювачем, і засобом мульчування. Такі особливості дають змогу використовувати його не лише для кімнатних рослин, але й в дачних цілях. Найчастіше вибирають сфагнум.

Соснові шишки

Вони є аналогом соснової кори. Перевірте, щоб вони були чисті. Варто продезінфікувати перед закладанням в дренаж. Шишки часто використовують при вирощуванні епіфітів.

Вибирайте доступні та цікаві вам матеріали. Вони не гірше за керамзит виконують дренажну роль.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...