Чим масаж обличчя кращий за ін’єкції

0
Чим масаж обличчя кращий за ін'єкції
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Масаж обличчя стає все популярнішою практикою: його роблять як у cалоні у спеціаліста, так і вдома. Який би варіант ви не вибрали, знайте: регулярний масаж – це найкращий подарунок, який ви можете зробити собі. Він допомагає розслабити лицьові м’язи (а їх у людини 47), які перебувають у постійній напрузі, підтягнути овал обличчя, зняти набряки і навіть зменшити кількість зморшок. Чому вам обов’язково варто звернути на масаж особи увагу та які важливі правила варто знати, перш ніж робити його вдома – розповідаємо у нашому матеріалі.

3 причини робити масаж обличчя регулярно

Він омолоджує. Регулярний масаж обличчя – чудова альтернатива ін’єкціям. Він покращує кровообіг і в клітини надходить більше поживних речовин, шкіра починає більш активне вироблення колагену та еластину – головних білків молодості. Крім того, якщо виконувати масаж обличчя без пропусків, можна помітно покращити тонус лицьових м’язів і підкреслити овал обличчя, позбавивши шкіру від в’ялості.

Покращує колір обличчя. Регулярна стимуляція кровообігу сприяє не тільки омолодженню шкіри, але й покращенню її кольору та загального тонусу. Якщо кров циркулює по судинах на обличчі правильно, то шкіра набуває здорового виду. Крім того, правильний масаж обличчя сприяє нормалізації вироблення шкірного себуму та зменшенню слідів постакне.

Головне, пам’ятайте: якщо у вас проблемна шкіра, не варто робити масаж у період, коли на обличчі багато запалень. Механічний вплив травмує шкіру і може зробити тільки гірше

Знімає набряки. Якщо ви страждаєте від ранкової набряклості – масаж обличчя вам просто необхідний. Це найпростіший і швидкий спосіб розігнати лімфу, що застоялася за ніч, і позбутися зайвої води. Якщо лімфодренаж ваша основна мета при виконанні масажу, починати його варто з зони ключиць і шиї, оскільки лімфоток проходить саме там.

Що важливо знати

Спочатку поговоримо про протипоказання: їх небагато, але вони все ж таки є. З масажем краще почекати, якщо у вас на обличчі є: активні запалення (акне, вугровий висип), ушкодження шкірного покриву (ранки, подряпини), велика кількість родимок (в цьому випадку масаж можна довірити тільки фахівцю), а також купероз і нещодавно проведені косметологічні процедури (наприклад, пілінг чи чищення).

Перед тим як починати виконання масажу, важливо ретельно очистити шкіру — залишки пилу і косметики в результаті масажу можуть потрапити глибоко в пори і спровокувати запалення. Другим етапом завжди має бути нанесення крему, олії чи сироватки, які забезпечать вільне ковзання. Інакше ви розтягнете шкіру і результат буде прямо протилежний очікуваному.

Масаж обличчя можна виконувати руками, а можна за допомогою спеціальних пристроїв. Найпопулярніші з них, мабуть, – кристали та ролери гуаша. Перед тим, як приступати до масажу, уважно ознайомтеся з теоретичною частиною: де розташовуються масажні лінії, в якому напрямку і як довго необхідно розминати м’язи. Найкраще сходити хоча б на разовий масаж до фахівця, який розповість вам, як правильно робити його вдома. Також можна скористатися роликами з покроковою відеоінструкцією на YouTube.

попередня статтяЯк тренуватись, якщо немає часу на спортзал
наступна статтяЕксперти розповіли, чим корисний іван-чай
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я