Поза віком: 7 принципів гарного старіння

0
Поза віком: 7 золотих принципів гарного старіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В даний час у всьому світі набирає популярності філософія про-старіння, яка передбачає прийняття вікових змін. А ще цілий комплекс методів, що допомагають організму старіти красиво.

Ми звикли розглядати косметологію як спосіб боротьби та контролю над віковими змінами та думати, що старіння вимагає безпринципних заходів та усілякого заперечення змін, що відбуваються в організмі. Але що поганого у вікових змінах зовнішності, які невблаганно насуваються на нас із кожним роком? Серед ознак старіння приховано ціле життя, повне емоцій, пригод, кохання, розчарувань та безмежного щастя. Чи потрібно повністю стирати всі ці ознаки, щоб здаватися молодшими? Як перетворити настання вікових змін на процес сповнений краси, який допоможе виглядати жіночно та благородно у будь-якому віці, нам розповіла лікар косметолог, Клініки пластичної хірургії та Anti-age медицини “АНА-КОСМО” ОЛЬГА ХУСИД

Принцип №1 Здорове харчування

Чиста вода, натуральні овочі та фрукти, екологічно чисте м’ясо, відсутність консервантів, регулярність та відсутність крайнощів у харчуванні – ось перша та головна основа гарного старіння.

Принцип №2. Здоровий сон

Саме уві сні клітини нашого мозку відновлюють зв’язки та утворюють нові сигнальні шляхи, отримують та обробляють інформацію про стан всього тіла. Тільки здоровий сон дає можливість заповнення всіх видів енергії, необхідних для здоров’я організму та підтримки всіх його функцій, у тому числі регенеративної.

Принцип №3. Тонус м’язів та опорно-рухового апарату

Сильний каркас м’язів – гарант правильної постави. Природне положення шиї, не деформоване сидячою роботою, означає хороше кровопостачання мозку. Здоровий грудний відділ хребта – правильне дихання та здоров’я серця, відсутність затискачів та болю. Здоровий поперековий відділ – якісна робота органів малого тазу та нижніх кінцівок. Що необхідно, щоб підтримати м’язову систему? Заняття спортом та активний спосіб життя. Серед апаратних методів альтернативою буде міостимуляція. Ця апаратна методика дозволяє активувати роботу м’язів, покращити лімфодренаж та нормалізувати метаболізм.

Принцип №4 Особлива увага до стану внутрішніх органів

Кожна система має резерви адаптації. Шлунково-кишковий тракт, дихальна, серцево-судинна, імунна та ендокринна системи повинні бути під контролем. Щорічне комплексне обстеження дозволить своєчасно відновити роботу органів у ранні терміни, коли зміни ще оборотні.

Принцип №5. Стежте за здоров’ям ніг

Здорова венозна сітка на ногах та ефективний лімфодренаж – головна умова відсутності ризиків розвитку венозної недостатності, стазу, порушення живлення нижніх кінцівок, а також зниження ризику целюліту та локальних жирових відкладень. Це дуже важливо для підтримки здорового стану шкіри та оптимальної фізичної форми.

Принцип №6 Контроль стресу

Кожна мімічна зморшка на обличчі, кожна спазмована ділянка – це енергія, що затиснута в тілі. Масаж, дермотонія, пресотерапія, обгортання та інші процедури, що релаксують, здатні задіяти неймовірну кількість висхідних позитивних імпульсів у корі головного мозку. А це означає зниження рівня кортизолу в крові, припинення переважного впливу симпатичної нервової системи, зупинення реакції «бий або біжи» та перехід у стан адаптованого, якісного обміну речовин та відсутності спазму, болю, дискомфорту та інших проявів стресу у тілі.

Принцип №7 Догляд за шкірою

Що стосується шкіри, то підтримання її краси та здоров’я зсередини цілком може поєднуватися із зовнішніми препаратами та неагресивними методами.

  • Не пересушувати шкіру в процесі вмивання, не піддавати фізичним та хімічним факторам агресії.
  • Захищати від дії ультрафіолетових променів, смогу, пилу та бруду.
  • Своєчасне видалення глибоких забруднень і ороговілих клітин за допомогою м’яких фруктових кислот або ферментних комплексів створюватиме красивий, сяючий колір обличчя та підтримуватиме природне оновлення шкіри на оптимальному рівні. Воно також допоможе знизити прояв пігментації та виразність зморшок.
  • Ефективне зволоження шкіри – запорука стабільності її захисних резервів та адаптаційних механізмів.
  • Якісні креми, сироватки та ампульні концентрати здатні заповнити відсутні компоненти в міжклітинному просторі епідермісу та дерми. Вітаміни А, Е, В, С, гліцерин, есенціальні олії та екстракти рослин, пептидні комплекси та мікроелементи — кожен із перелічених компонентів у косметиці буде своєчасно сприяти поповненню недоліків та підтримувати захисні властивості шкіри.
  • Вибираючи інкапсульовані формули препаратів на основі екстрактів рослин, стійких форм вітамінів С та Е, ви допоможете захистити клітини шкіри та молекули білків від передчасного руйнування.
  • Процедури масажу, фізіотерапевтичні та інші косметичні методи допоможуть зберегти нормальний кровообіг, стабілізувати роботу м’язових волокон, впоратися з набряклістю та пастозністю.

PS:

Філософія про-старіння – це не просто нове віяння, а результат еволюції уявлень людини про красу, здоров’я та молодість. Це насамперед прагнення зберегти і підтримати злагоджену роботу організму, а не приховати зовнішні недоліки; добитися справді фізіологічного, а не видимого здоров’я. Адже набагато приємніше зберегти ментальні, фізичні функції і бути в ресурсному стані, ніж просто здаватися на 10 років молодшими.

.

попередня статтяГоловні поради, як надати об’єм тонкому волоссю
наступна статтяЯк здоров’я стоп впливає на ваше життя та красу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я