Краса

Чому волосся виглядає як мочалка, незважаючи на догляд: ось що потрібно перевірити

Коли локонам не вистачає об’єму, зволоження, блиску, на допомогу приходять доглядові засоби або процедури і, як правило, ситуація швидко починає змінюватися на краще. Але якщо волосся раптово стає ще гіршим, незважаючи на всі старання, в чому може бути справа?

Стан волосся може змінюватися через безліч причин — гормонального фону, неправильно підібраних засобів, неякісної води, зміни сезону… Продовжувати можна до нескінченності, але є одне специфічне порушення, яке проявляється дуже характерними ознаками — і буквально місяцями ні про що не можна здогадуватись, якщо не знати, що шукати.

Буває так, що не схильні до ламкості і посічених кінчиків, волосся починає відламуватися і випадати набагато сильніше звичайного – при цьому ніякі зміни в б’юті-рутині або способі життя не відбулися. До того ж волосся починає досить виражено пушитися і стає складніше розчісуватися. У чому ж справа?

Експерти з догляду за волоссям попереджають: у таких ушкодженнях винна щітка, яку ти використовуєш! Найчастіше подібні проблеми виникають при використанні дерев’яних гребінців, але і пластикова може спричинити проблеми.

Що відбувається? На зубчиках виникають мікроскопічні задирки – зазвичай їх можна без особливих труднощів виявити, почавши уважно розглядати гребінець. Зрозуміло, на дереві вони з’являються частіше, іноді гребінець вже надходить у продаж не ідеально відшліфованим. При розчісуванні волосся потрапляє в задир, при натягу розтягується і, швидше за все, відривається. Саме розтягнута частина і утворює цей характерний пухнастий ефект, волосся підкручується.

Чим довше ти використовуєш такий підступний гребінець, тим більше пошкодженого волосся і тим воно помітніше. І жодні зміни догляду не допоможуть, треба міняти інструмент.

Тому обов’язково оглядай гребінці, щітки та брашинги на предмет задирок. Одне мікроушкодження може коштувати тобі красивої зачіски та нервів, витрачених на спроби з’ясування, що ж йде не так і чому волосся ламається і пушиться.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Як зрозуміти, що ти використовуєш маску для обличчя неправильно: 5 грубих помилок

Маски для обличчя роблять домашній догляд для обличчя більш інтенсивним і допомагають швидко реанімувати шкіру…

2 години тому

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають,…

3 години тому

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось…

1 день тому

Коли краще їсти, до чи після тренування: вчені знайшли відповідь

Питання про те, коли все ж таки треба їсти — до тренування чи після нього,…

1 день тому

Румяний омбре-манікюр: тренд, який буде хітом восени та взимку

Такий варіант дизайну нігтів, напевно, порадує любительок мінімалізму. А ще він чудово виглядає і на…

2 дні тому

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді…

2 дні тому