...
ГоловнаКрасаЧому волосся виглядає як мочалка, незважаючи на догляд: ось що потрібно перевірити

Чому волосся виглядає як мочалка, незважаючи на догляд: ось що потрібно перевірити

Підпишіться на нас:

Коли локонам не вистачає об’єму, зволоження, блиску, на допомогу приходять доглядові засоби або процедури і, як правило, ситуація швидко починає змінюватися на краще. Але якщо волосся раптово стає ще гіршим, незважаючи на всі старання, в чому може бути справа?

Стан волосся може змінюватися через безліч причин — гормонального фону, неправильно підібраних засобів, неякісної води, зміни сезону… Продовжувати можна до нескінченності, але є одне специфічне порушення, яке проявляється дуже характерними ознаками — і буквально місяцями ні про що не можна здогадуватись, якщо не знати, що шукати.

Буває так, що не схильні до ламкості і посічених кінчиків, волосся починає відламуватися і випадати набагато сильніше звичайного – при цьому ніякі зміни в б’юті-рутині або способі життя не відбулися. До того ж волосся починає досить виражено пушитися і стає складніше розчісуватися. У чому ж справа?

Експерти з догляду за волоссям попереджають: у таких ушкодженнях винна щітка, яку ти використовуєш! Найчастіше подібні проблеми виникають при використанні дерев’яних гребінців, але і пластикова може спричинити проблеми.

Що відбувається? На зубчиках виникають мікроскопічні задирки – зазвичай їх можна без особливих труднощів виявити, почавши уважно розглядати гребінець. Зрозуміло, на дереві вони з’являються частіше, іноді гребінець вже надходить у продаж не ідеально відшліфованим. При розчісуванні волосся потрапляє в задир, при натягу розтягується і, швидше за все, відривається. Саме розтягнута частина і утворює цей характерний пухнастий ефект, волосся підкручується.

Чим довше ти використовуєш такий підступний гребінець, тим більше пошкодженого волосся і тим воно помітніше. І жодні зміни догляду не допоможуть, треба міняти інструмент.

Тому обов’язково оглядай гребінці, щітки та брашинги на предмет задирок. Одне мікроушкодження може коштувати тобі красивої зачіски та нервів, витрачених на спроби з’ясування, що ж йде не так і чому волосся ламається і пушиться.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...