Головні поради, як надати об’єм тонкому волоссю

0
Головні поради, як надати об'єм тонкому волоссю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Догляд за тонким волоссям починається з їх правильного миття та укладання. Тонке волосся – тендітне волосся. При митті необхідно акуратно спінити шампунь у прикореневій зоні, а далі рухами, що розгладжують, розподілити піну по довжині волосся. Після цього обов’язково скористайтеся кондиціонером або бальзамом. Часто цей етап ігнорується, оскільки існує міф про те, що кондиціонери перевантажують тонке волосся, що, до речі, неправда. Сьогодні існують спеціальні лінії по догляду за ослабленим волоссям, які створені з урахуванням специфіки текстури волосся.

Важливим етапом роботи з тонким волоссям є розчісування. Спочатку необхідно підсушити волосся за допомогою рушника або фену. Починати розчісування рекомендується з кінчиків, що дозволить зберегти якість волосся та не пошкодити корінь волосинки. До того ж такий прийом спрощує розчісування та попереджає сплутування.

В укладанні важливо використовувати засоби, розроблені спеціально для тонкого та ослабленого волосся. Як правило, вони мають рухливу фіксацію і націлені на ущільнення структури і збереження об’єму волосся. При сушінні феном використовуйте середню температуру повітря і просушуйте волосся поступово, це займе трохи більше часу, але збереже здоров’я.

Чи правда, що тонке та слабке волосся потрібно мити рідше?

Це не має жодного значення і не залежить від структури волосся. Мити голову необхідно у міру забруднення (це рекомендація трихологів). Однак питання цілком логічне, адже власники тонкого волосся змушені мити голову навіть частіше, тому що наступного дня втрачається об’єм та відчуття чистоти волосся. Переживати за здоров’я волосся можна тільки в тому випадку, якщо засоби для миття підібрані неправильно. Звертайте увагу, щоб обрані вами шампуні та бальзами були розроблені для щоденного використання, а також відповідали всім потребам волосся — фарбоване воно чи ні, тонке чи густе, світле чи темне, чи потребують УФ-захисту чи ні тощо.

Як вибрати засіб для об’єму волосся?

Практично всі засоби для об’єму волосся націлені на збільшення діаметра волосся, а не на створення прикореневого об’єму, чого чекають багато клієнтів. Звичайно, використовуючи лише один шампунь для об’єму, на жаль, всупереч телевізійній рекламі, досягти бажаного об’єму або якось вплинути на структуру волосся неможливо.

Краще, якщо у складі ущільнюючих засобів будуть такі корисні компоненти, як амінокислоти, бетаїн, вітаміни групи В, кератин, коензим Q10, екстракти цукрів, ніацинамід, кофеїн та пантенол. Всі ці елементи націлені на пролонговану дію: компоненти проникають глибоко в структуру волосся, а також обволікають їх на поверхні, що дозволяє збільшувати об’єм кожної волосини і зміцнювати їх структуру все більше і більше при постійному використанні продуктів.

Як укладати тонке волосся?

Існує велика кількість способів створити об’єм на тонкому волоссі. Для цього ідеально підійдуть продукти, які мають ущільнюючу властивість і при цьому не мають негативного накопичувального ефекту, тобто змиваються з волосся і шкіри голови при першому ж митті. Добре, щоб до складу засобів входили комплекс полегшених полімерів та зволожуючі та кондиціонуючи компоненти, які сприяють збереженню якості волосся. Також, звичайно, необхідні у складі термозахист та УФ-фільтри.

Начісування – хороший спосіб підняти волосся, але потрібно бути дуже обережним, такий прийом може пошкодити тендітне волосся. Сухі шампуні також непоганий варіант, вони добре абсорбують сальний секрет і надають об’єму. Але тут знову потрібна обережність, зайве та регулярне нанесення цього продукту на шкіру голови може погіршити її стан, що призведе до послаблення вже нового волосся.

Для тонкого волосся не рекомендується носити зачіски з прямим пробором, це підкреслюватиме невелику щільність волосся. Добре коли проділ з протилежного боку від природного проділу, так волосся миттєво отримує прикореневе об’єм.

Це може бути стрижка, де проділ відсутній і є чубчик, не важливо якої саме форми, у будь-якому випадку, вінистворить ефект густого волосся. Також не потрібно прагнути створення високих зачісок, краще надати об’єм за рахунок текстурних елементів (кучері, локони, хвилі).

При сушінні волосся нанесіть засіб для об’єму (спрей для прикорінневого об’єму) на вологе волосся, а потім сушіть волосся за допомогою щітки перпендикулярно до росту волосся або просто опустивши голову вниз. Добре висушіть прикореневу зону, а потім допрацюйте кінці волосся круглим брашингом або щипцями.

попередня статтяСтало відомо, в якому вигляді морква корисніша
наступна статтяПоза віком: 7 принципів гарного старіння
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я