Стало відомо, в якому вигляді морква корисніша

0
Стало відомо, в якому вигляді морква корисніша
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Морква – це багате джерело бета-каротину, який організм перетворює на вітамін А. Ця поживна речовина стимулює ріст волосся, покращує здоров’я очей і серця і, на думку фахівців, має протиракові властивості. Дослідження, опубліковане в Journal of Agriculture and Food Chemistry, показало, як правильно вживати моркву, щоб вона приносила максимум користі.

Більшість людей вважають, що приготування овочів за високої температури знижує їхню харчову цінність. Цей факт справедливий для багатьох продуктів, але не для моркви. Згідно з дослідженням, каротиноїди, що містяться в цьому овочі, краще засвоюються організмом, якщо він термічно оброблений. Бета-каротин – це жиророзчинний вітамін, який не втрачається навіть за високих температур. Коли морква готується, клітинні стінки рослинних тканин розм’якшуються, що полегшує травній системі його засвоєння. Моркву можна приготувати по-різному. Рекомендується додавати її в суп, пиріг або можна просто запікати в маслі і з улюленими спеціями, пише The Times of India.

Проте вживання сирої моркви також може принести користь організму. У сирому вигляді вона широко використовується у салатах та соках. Цей овоч багатий на клітковину, вітамін К1 і калій. Клітковина забезпечує гладку роботу кишечника, а високий вміст калію знижує кров’яний тиск та захищає від утворення каменів у нирках.

попередня статтяСекрет молодості шкіри та здоров’я волосся: 7 продуктів, що стимулюють вироблення кератину
наступна статтяГоловні поради, як надати об’єм тонкому волоссю
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я