Що робити, якщо в торф’яних стаканчиках з розсадою з’явилася пліснява

0
Розсада
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Торф’яні стаканчики зручні для використання, бо для ніжної розсади вони гарантують збереження кореневої системи при пересаджуванні у відкритий ґрунт. Але є інша небезпека, про яку не треба забувати. Може з’явитися пліснява.

Що треба робити

Переважно пліснява з’являється, якщо були допущені помилки в догляді. І позбавитись її досить складно, бо ж вона випускає спори. Ґрунт тепер вважається зараженим ними. Врятувати розсаду в торф’яних стаканчиках можна наступним чином:

  • треба зменшити кількість поливів розсади;
  • не поливайте з пляшки, а з пульверизатора;
  • рихліть верхній шар ґрунту;
  • зніміть верхній пліснявий шар ґрунту;
  • обробіть стаканчики розчином «Фітоспорина»;
  • місця після плісняви посипте акваріумним піском.

Коли ви заберете верхній шар ґрунту зі стаканчиків, потрібно зробити дезінфекцію. На ганчірку нанесіть оцет та промокніть обережно всю поверхню. Саму рослину зачіпати не треба.

Розсада потребує багато уваги. І пліснява дійсно становить небезпеку. Вона може завдати шкоди молодим рослинам. Доглядайте уважно та вчасно проводьте лікувальні дії, тоді ваша розсада буде рости міцна та здорова.

попередня статтяБалканський холодний суп «Таратор» для літніх днів
наступна статтяЯкщо ви бідний студент, цей рецепт пирога для вас
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я