Морська сіль для волосся: як її правильно використовувати і коли цього робити не варто

0
Морська сіль для волосся: як її правильно використовувати і коли цього робити не варто
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Спрей для укладання з морською сіллю – один із найпопулярніших засобів для створення укладки. Ефект мокрого волосся, рухливість і легка недбалість приваблюють багатьох – особливо коли статичні зачіски набридають і йдуть на другий план, поступаючись природності. Одна з найпростіших і найчистіших формул для спрею для укладки – морська сіль і вода з можливими невеликими добавками (наприклад, алое та олій). Але саме головний їхній інгредієнт, морська сіль, став предметом суперечок та обговорень. Чи дійсно такий натуральний продукт може виявитися не таким вже і корисним і негативно позначитися на здоров’ї волосся?

Чому морська сіль може виявитися шкідливою?

Морська сіль абсолютно по-різному впливає на волосся кожного в залежності від конкретного типу. Найкраще вона підходить м’якому, тонкому і прямому волоссю

Цей інгредієнт, як і будь-яка інша сіль, вбирає вологу, висушує волосся. Це її природна особливість, тому щоденне використання може принести до сухості та ламкості волосся. Коли природна волога видаляється, волосся стає набагато грубішим і менш слухняним. Так, густе волосся може стати липким і жорстким, в цьому випадку краще знайти більш м’який і зволожуючий засіб, який ви використовуватимете для укладання.

Ще одна проблема – низькоякісний склад засобів, які ви можете знайти на прилавках у будь-якому супермаркеті (якщо це не спеціалізований салон). У більшості з них міститься спирт, а він негативно позначається на структурі волосся і має жорсткий «шліфуючий» ефект. Відновити баланс вологості допоможуть зволожуючі маски для волосся, незмивний кондиціонер, безсульфатний шампунь або інший засіб, який підходить саме вашому типу волосся.

У вразливому положенні виявляється і пофарбоване волосся, оскільки через постійне використання засобів фарбування текстура вже змінилася, стала більш сприйнятливою до будь-якого засобу для укладання. Не варто забувати і про те, що промивати волосся після морської солі потрібно постійно, а вода і миючі засоби природно швидше знебарвлюють волосся.

Чи може цей засіб бути корисним?

Звичайно, у морської солі є плюси, про які також не варто забувати. Якщо ваше волосся схильне до жирності і часто виглядає сальним, то морська сіль витягне надлишковий жир, який постійно виробляють сальні залози. Об’єм та текстура візуально надають ламким кінчикам «живий» вигляд. Але будьте обережні з кінчиками, які обгоріли на сонці, морська сіль для них абсолютно не підходить .

Ще один безперечний плюс – морська сіль сприяє зростанню волосся, стимулюючи приплив крові до шкіри голови. Взагалі цей засіб вважається одним з найстійкіших, тому, укладаючи волосся таким чином, ви можете не турбуватися про те, що через пару годин від вашої зачіски не залишиться й сліду.

Морську сіль використовують і на другий день після миття волосся, тоді ваше укладання буде виглядати більш структурованим, що позбавить її від несвіжого вигляду. Спрей допомагає видалити надлишки жиру, відокремлюючи пасма волосся один від одного. Головне — не наносити занадто багато засобу, тоді ваше волосся буде виглядати неохайним.

Більше того, до складу входять і корисні речовини: сульфат магнію, хлорид магнію, алое і каолініт, вони допомагають видалити токсини, позбавити від забруднень шкірний покрив і, звичайно, саме волосся. Зокрема алое допомагає запобігти появі лупи і позбутися її.

Тому використовувати морську сіль у міру можна і навіть корисно, але найважливіше — не перестаратися. При невеликих кількостях вона не нашкодить і допоможе досягти бажаного ефекту. Головне, під час укладання розподіляти засіб рівномірно залежно від довжини, типу та результату, якого ви хочете досягти.

попередня статтяЧого не треба робити, щоб стати щасливішими
наступна статтяСекрет молодості шкіри та здоров’я волосся: 7 продуктів, що стимулюють вироблення кератину
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я