Коли і як садити кавуни насінням у відкритий ґрунт: поради досвідчених городників

Коли і як садити кавуни насінням у відкритий ґрунт: поради досвідчених городників
Watermelon in a vegetable garden- young plant
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кавун – смачна соковита ягода, якою люблять ласувати дорослі та діти. Його можна виростити самостійно на своїй ділянці. Треба тільки обрати гарне сонячне місце й правильно посадити.

Подробиці

Кавуни найкраще ростуть на піщаному та супіщаному ґрунті. У щільних та глинистих ґрунтах урожаю не буде. Кавун гарно ростиме після таких культур, як: пшениця, морква, капуста, картопля, цибуля та бобові. Не садіть кавуни в одному місці два роки поспіль.

Висаджувати велику ягоду насінням у ґрунт можна тоді, коли минуть усі весняні заморозки, це приблизно середина травня. Перед посадкою насіння замочіть у теплій воді, щоб проклюнулися зародки.

Зробіть лунки, відстань між ними повинна бути 25 см. Щоб кавуни вродили треба їх підживити. Змішайте перегній, золу та ґрунт й покладіть приблизно по 1 столовій ложці цієї суміші у кожну лунку. На суміш викладіть по дві насінини й присипте перегноєм.

Оскільки кавун любить пухкі ґрунти, то йому так буде краще пробитися на світ. Кавуни не люблять надмірного поливу. Завдяки потужній кореневій системі вони можуть брати воду з нижніх шарів ґрунту.

 

попередня статтяКурячі крильця у кисло-солодкому соусі – смакота до будь-якого гарніру чи салату
наступна статтяЗаливний пиріг з ніжною рибною начинкою
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я