Що робити, якщо слива скидає плоди зеленими

Що робити, якщо слива скидає плоди зеленими
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо слива рясно цвіте, то не завжди вона дає гарний урожай. Буває, що плодів зав’яжеться багато, а дозріває з них лише частина, тому що опадають зеленими. У чому ж причина?

Подробиці

Дереву може не вистачати вологи, корисних речовин або воно уражене хворобою чи шкідниками. Також причиною можуть бути весняні заморозки.

Якщо сливі не вистачає цинку, калію та фосфору, вона скидатиме плоди зеленими. Навесні, до розпускання бруньок треба обов’язково підживлювати сливу сечовиною., 120 г порошку на 10 л води. А в червні можна удобрити органікою. Треба взяти 1/4 гною на 10 л води.

Азотні добрива вносити краще навесні. Поливайте сливу до 6 разів на сезон, особливо, якщо літо посушливе. Досвідчені садівники радять поливати за 20 днів до збору урожаю, щоб плоди були соковитими.

Також дерево може постраждати від нападу шкідників. З попелицею борються за допомогою мильного розчину. У 10 л води розчиніть 100 г господарського мила й покропіть дерево. Або зробіть тютюнову настоянку. Візьміть 500 г тютюну й залийте 10 л води й поставте на 2 доби у темному місті. Після цього можна кропити сливу.

Борною кислотою можна прогнати зі сливи мурах. Для цього візьміть 2 г борної кислоти, розчиніть у 1 л води й покропіть дерево.

 

 

 

попередня статтяРожева намазка з буряка за 5 хвилин
наступна статтяДіп з персидськими мотивами з українського буряка
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я