Як доглядати за персиком навесні, щоб отримати гарний урожай

Як доглядати за персиком навесні, щоб отримати гарний урожай
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Персик – теплолюбива рослина, але є вже багато виведених сортів, які ростуть не тільки у південних областях. Персики родитимуть скрізь, якщо за ними правильно доглядати.

Подробиці

Перше, що треба зробити навесні, – покропити персик від грибкових захворювань та від покрученого листя. Це краще робити, коли температура буде не менше 5 градусів тепла, тоді вже починають активізуватися грибкові спори.

Для першої обробки персика краще використовувати бордоську суміш. Взагалі кропити персик треба 2 рази. До розпускання бруньок та після цвітіння. Під час обкопування навесні 1 раз на 2-3 роки треба підживлювати дерево. Після зими обов’язково треба обрізати всі пошкоджені й сухі гілки. Робіть це до цвітіння дерева.

Персик треба гарно поливати. Якщо ґрунт важкий, у якому волога затримується, то до травня можна не поливати дерево. А на легкому ґрунті це треба робити обов’язково, щоб плоди зав’язалися. За сезон поливайте персик не менше 4 разів.

 

попередня статтяАроматний пиріг до чаю з яблуками та чорною смородиною
наступна статтяПриготуйте запіканку з гарбуза та сиру — смакота для всієї родини
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я