Як видалити фарбу з лінолеуму

0
Як видалити фарбу з лінолеуму поради фахівців
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо на лінолеум під час фарбування попадає фарба, більшість людей не розуміють, що робити. Здається, що покриття для підлоги остаточно зіпсовано.

Однак хвилюватись не варто, існує кілька способів, які допоможуть позбутися фарби на підлоговому покритті.

Подробиці

Свіжа пляма

Плями від фарби краще видаляти відразу, не даючи їм засихати. Є кілька рекомендацій:

  1. Якщо пляма від водоемульсійної фарби, її можна видалити звичайною серветкою або м’якою ганчіркою.
  2. З акриловими фарбами трохи складніше. Щоб їх відтерти, може знадобитися господарське мило або соняшникова олія. Місця забруднень потрібно обробити перерахованими засобами, а через 10 хвилин все змити.
  3. Масляні фарби можуть видалятися лише спеціальними розчинниками. Слід виявляти обережність, адже розчинники можуть пошкодити поверхню покриття для підлоги.

Складніша ситуація буде, якщо фарба засохла. І тут доведеться підбирати метод очищення індивідуально, враховуючи кілька особливостей.

Мильний розчин

Йдеться про найпростіший і популярніший спосіб, з якого варто починати. Достатньо у теплій воді зробити мильний розчин. Він наноситься на лінолеум, залишається на кілька хвилин, а далі необхідно підібрати потрібну щітку або ганчірку.

Такий спосіб очищення потребує зусиль. Важливо підібрати засіб, який не зіпсує поверхню покриття. Простий приклад: жорсткі щітки добре справляються із завданням, проте вони можуть пошкодити лінолеум.

Бензин

Бензин дозволяє позбутися фарб будь-якого типу. Достатньо намочити ганчірку та протерти забруднену ділянку.

Ефективність бензину або схожих горючих матеріалів висока, проте варто враховувати ризики. Бензин може пошкодити лінолеум та стерти частину фарби. Важливо виявляти обережність та стежити за реакцією покриття. Якщо зробити все вірно, можна уникнути негативних наслідків.

Ацетон

Ацетон – це хімічний та агресивний засіб. Його ефективність не має рівних серед багатьох розчинників, але важливо дотримуватись технології нанесення. Ацетон може легко прибрати фарбу та інші забруднення.

Його потрібно наносити безпосередньо на фарбу, не допускаючи, щоб він потрапив на поверхню покриття. Якщо це станеться, на лінолеумі залишаться відповідні сліди. Бажано наносити ацетон у невеликих кількостях, а через 10 хвилин прибирати його сухою ганчіркою. Якщо не поспішати, вдасться досягти гарного ефекту.

Корисні поради

Можна згадати кілька порад, які допоможуть позбутися фарби на лінолеумі:

  1. Жорсткі щітки краще не використовувати. Адже так можна зняти захисний шар покриття, повністю зіпсувавши його.
  2. Металеві шпателі чи ножі неприпустимо застосовувати. Вони точно зіпсують покриття, краще віддавати перевагу розчинникам чи іншим засобам.
  3. Агресивні хімічні склади застосовуються обережно. Їх потрібно наносити безпосередньо на фарбу, а не покриття.
  4. Абразивні засоби використовувати не варто, адже вони залишать подряпини чи інші ушкодження.

Застосовувати силу під час очищення не варто. Навіть стару пляму можна прибрати без зусиль, якщо правильно підібрати засіб та метод очищення.

попередня статтяЧому не вийшли домашні пельмені: 3 основні помилки господинь
наступна статтяЯк приготувати основу для піци, як у ресторані: секретний рецепт
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я