Чому сохне цвіт на черешні: що робити

Чому сохне цвіт на черешні: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Скоро заквітнуть сади, а над ними літатимуть бджоли й різні комахи, запилюючи кожну квіточку. Та не завжди рясноцвіта черешня може похвалитися гарною зав’яззю. Буває, що наче усипане квітками дерево, а потім цвіт різко засихає. У чому ж може бути проблема, розберімося.

Подробиці

Якщо ви помітили, що під час цвітіння, квітки на черешні посохли, не зав’язавшись, це означає, що дерево захворіло. Ця хвороба називається – моніліальний опік. Цвіт стає бурого кольору й довго тримається на гілках.

Хвороба може вразити окремі гілки, а може – усе дерево. Зазвичай таке буває після теплої вологої зими. Зараження йде навіть на самі плоди черешні, які змогли зав’язатися. Вони опадають, а хвороба в них живе у вигляді грибкових спорів. Тому плоди треба збирати й виносити за територію ділянки, щоб не було повторного зараження дерева після лікування.

Повирізайте всі вражені гілки. А навесні обов’язково обробіть черешню бордоською сумішшю. Робити це треба до розпускання бруньок.

попередня статтяШвидкий конфітюр з бананів та консервованих ананасів
наступна статтяНе цілуйтеся після цього смачного супу, бо він часниковий
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я