Чим відлякати птахів з города, щоб не клювали грядок

Чим відлякати птахів з города, щоб не клювали грядок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Тільки посіяли грядки, а птахи вже тут, як тут. Це знайомо кожному городнику. Як же відлякати пернатих з города, читайте у подробицях.

Подробиці

Багато хто звик ставити опудало на городі, але птахи чомусь не звертають на нього уваги. Можуть сидіти поруч й викльовувати насіння з грядок. Є більш дієві способи, щоб відлякати пернатих.

Спробуйте на грядках натягнути нитки білого та чорного кольору, птахи лякаються їх й не підлітають до грядки. Але нитка повинна бути обов’язково №10. Колись вчені проводили експеримент з нитками й довели, що цей спосіб працює.

Також можна поставити вертушки, які вирізають зі звичайних пластикових пляшок, або зробити брязкальця, які відлякуватимуть пташок своїм звуком. А ще ставлять кілочки уздовж грядки, натягують нитку, а на нитку нав’язують шматочки білої тканини. На вітрі тканина розвівається, як прапорці й птахи бояться підлітати.

Намалюйте на білому картоні велике чорне око й причепіть його до кілка або на нитку, щоб розвівалося на вітрі. Птахи боятимуться його.

 

попередня статтяЯк запекти ананас на десерт під келих шампанського
наступна статтяПарові котлети для ваших малюків — нічого зайвого
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я