Підживлення суниці в дощове літо, щоб ягоди не гнили

0
Суниця
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Суниця дуже ніжна ягода. Вона дрібна, але вміє вражати ароматом та смаком. Літом всі чекають сонця та тепла, але не завжди так стається. В дощову погоду можна втратити садовий врожай суниць. Ягоди починають гнити, бо швидко вбирають вологу. Зарадити ситуації можна, якщо правильно її підживити.

Добриво для суниць

Врятувати ягоди можна, якщо внести добриво з кальцієм. Він допоможе зміцнити структуру суниць, зробити її щільнішою. Також кальцій підвищить опірність до хвороб та відрегулює баланс води.

Суниці треба обробити спеціальним розчином. Його готують з кальцієвої селітри. На 10 л води потрібно 10 г речовини. Розхід складає 1,5 л на 10 кв.м. Розчином обприскують суничні кущики.

Є застереження щодо кореневого підживлення. Якщо ви хочете полити, то не робіть цього у поєднанні з калієм, сульфатом амонію та інших різновидів добрив, в складі яких є сірчанокислі солі. Бо це може призвести до утворення гіпсового осаду.

Серед превентивних заходів варто згадати і канавки вздовж грядки, проколи ґрунту, щоб вода швидше йшла. І варто контролювати, щоб суниці не торкались землі. Ці дії зменшать негативний вплив, то ж шансів на врятування врожаю буде більше.

попередня статтяШвидка приправа-соус для пісного столу: аджика з волоськими горіхами
наступна статтяЯк запекти ананас на десерт під келих шампанського
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я