Чому жовтіє розсада помідорів: що робити

Чому жовтіє розсада помідорів: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб розсада виросла гарною та загартованою їй треба догляд та увага. Якщо ви помітили, що розсада помідорів почала жовтіти, спочатку треба дізнатися причину.

Подробиці

Зазвичай пожовтіння розсади пов’язане з неправильним доглядом. Рослинам треба багато сонячного світла, зверніть у вагу на це. Можливо вашій розсаді його не вистачає. Тоді придбайте лампу денного світла або фітолампу.

А буває таке, що сонця рослинам забагато, коли прямі промені потрапляють на листочки, немає природного охолодження й рослина отримує опіки. Листя спочатку жовтіє, а потім сохне й відпадає. У такому випадку розсаду треба притінити. Приберіть із сонця або закрийте жалюзі, а якщо немає жалюзі, тоді закрийте вікна папером. Так, щоб світло було розсіяне.

Ще причина пожовтіння розсади може бути у ґрунті або неправильному поливі. Не використовуйте для розсади городню землю, вона може бути перенасичена речовинами. Вибирайте для цього слабокислий ґрунт.

Якщо розсада пожовтіла до пікірування, то причиною може бути густий посів, деяким рослинам не вистачає поживних речовин. Тоді їх треба проріджувати й підживлювати.

попередня статтяЕлементарний та смачний салат, який оцінять ваші гості
наступна статтяСмачний салат з куркою та апельсином
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я