5 важливих справ, які потрібно зробити зі смородиною у березні, щоб бути з гарним урожаєм

0
5 важливих справ, які потрібно зробити зі смородиною у березні, щоб бути з гарним урожаєм
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Смородина вважається невибагливою культурою, але все одно потребує певного догляду, щоб у майбутньому отримати багатий та смачний врожай ягід.

Тому пропонуємо ознайомитися з секретами догляду за смородиною.

Весняна обрізка

Весняне обрізування чагарників слід проводити після сходу снігового покриву для омолодження.

Кущі будь-якої смородини необхідно оновлювати через кожні 5-7 років, обрізаючи пошкоджені, старі та хворі гілки.

Ці гілки забирають поживні речовини та плодів майже не дають. Забравши хворі гілки, ви дасте більше поживних речовин на розвиток нових пагонів.

Підпори для кущів

Щоб смородинові кущі під час розростання не розвалювалися, потрібно зробити їм підпори.

Для цього підійдуть споруди дерев’яного типу або із пластику, які допоможуть важким гілкам смородини не падати на ґрунт.

Розпушування ґрунту

Розпушування покращує доступ кисню та кращий вологообмін. Навесні цю процедуру краще все таки проводити. У чорної смородини коріння знаходиться досить поверхнево.

Тому копати лопатою на велику глибину близько до куща не можна, щоб не пошкодити ослаблене коріння. Щоб розпушити ґрунт, варто скористатися сапкою та плоскорізом, щоб прибрати бур’яни.

Полив

Поливати смородину бажано теплою водою 1 раз на 10 днів. На кожен кущ потрібно приблизно 2 відра води. Вожу варто лити лише під корінь, рідна нае повинна потрапляти на гілки та листя.

Щоб вода не розтікалася під час поливу, слід зробити навколо куща валик із землі. Пластикові огорожі також чудово акумулюють воду в зоні залягання коріння смородини.

Підживлення

Для рясного плодоношення навесні кущі смородини обов’язково потрібно підгодовувати. Для цього слід використовувати фосфорні, калійні та мінеральні добрива.

попередня статтяЯк харчуватися при кардіотренуваннях, щоб схуднути та стати рельєфніше
наступна статтяЯк приготувати меренговий рулет, щоб він не кришився
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я