Випий і заспокойся: 5 найкращих чаїв від стресу

0
Випий і заспокойся: 5 найкращих чаїв від стресу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Заспокоїти нерви допомагають не тільки трав’яні відвари — деякі сорти зеленого чаю та улуну діють як природні антидепресанти.

Кожна чашка чаю містить від 25 до 100 мг кофеїну. Для порівняння: у порції енергетика кофеїну 65 мг, у пляшці кока-коли – 30, у розчинній каві – від 30 до 150 мг, а в чашці американо міститься від 80 до 160 мг кофеїну. Так що якщо вам потрібно розслабитися, подолати безсоння або зменшити стрес, чорний та зелений чай варто вживати з обережністю. Втім, є деякі сорти чаю, які допомагають заспокоїтись не гірше, ніж доза валеріанки. І, звичайно ж, ми всі знаємо про прекрасні релаксаційні властивості трав’яного чаю. Ми вибрали найсмачніші та найкращі – ставте чайник!

Так Хун Пао

Інша назва цього чаю – Великий червоний халат. Це сильно ферментований чай улун, який має здатність швидко знімати нервову напругу, розслабляти та заспокоювати.

Молочний улун

Чим сильніше чай піддається процесу ферментації, тим менше кофеїну залишається в його листі і тим менше він дратує нервову систему. Улун – один із найсильніше ферментованих сортів чаю, а молочний улун – мабуть, чемпіон зі швидкості розслаблення та зняття роздратування. Якщо у вас був важкий день, то філіжанка молочного улуну – те, що вам потрібно.

Зелений чай із жасмином

Жасмин – це природний антидепресант, який допомагає у вивільненні ендорфіну, нейтралізує стресовий гормон кортизол та допомагає зняти напругу та втому. А зелений чай допомагає впоратися з головним болем та втомою. Цей напій особливо підходить в кінці важкого дня, коли потрібно зібратися перед заключним ривком, а потім швидко розслабитися.

Настій ромашки

Настій із квіток аптечної ромашки корисний не тільки для зняття стресу: його регулярне вживання допомагає зменшити рівень цукру в крові. Якщо ж вам потрібний засіб від безсоння, то склянка відвару ромашки, випита за годину або дві до сну – відмінний засіб. До речі, для посилення ефекту можна додати до ромашки трохи сухої лаванди, яка також має релаксаційний ефект.

Мятний чай

Листя перцевої м’яти, їх смак і аромат, діють як природний антидепресант: покращують емоційний фон, знімають стрес, заспокоюють і розслаблюють. А ще аромат м’ятного чаю знижує апетит, тому якщо ви хочете скинути зайву вагу, випивайте чашку м’ятного відвару перед обідом або хоча б просто ставте чашку з ароматним напоєм на стіл.

попередня статтяДорогий крем для обличчя не допоміг вашій шкірі? Ось 11 причин, чому
наступна статтяСон не допоміг? Є декілька способів, як подолати втому
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я