Марні турботи: чому краще не кидати в лунку яєчну шкаралупу та лушпиння картоплі

0
Експерти розповіли, чи є сенс використовувати яєчну шкаралупу на городі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яєчна шкаралупа, картопляне лушпиння, рибні відходи – лише невелика частина інгредієнтів, які дачники намагаються використовувати для підживлень на городі.

Агрономи та досвідчені городники не схвалюють ентузіазм дачників, які експериментують з подібними підживленнями.

Подробиці

Яєчна шкаралупа

Це підживлення містить кальцій і десяток інших елементів. Але проблема в тому, що шкаралупа розкладається дуже довго. За час, який вона буде поглинута ґрунтом, може пройти кілька років.

Навіть під впливом оцту яєчна шкаралупа розкладається не так швидко, як хотілося б. Тому агрономи рекомендують для насичення ґрунту кальцієм використовувати крейду замість яєчної шкаралупи. Її можна кинути в лунку, в яку садять дерево.

Картопляне лушпиння

Сюди можна зарахувати і бананову шкірку. Ситуація схожа на випадок із яєчною шкаралупою. Органіка перегниває кілька місяців, а поживні елементи однорічним рослинам потрібні практично тут і зараз.

Тому поки бананова шкірка і картопляне лушпиння перегнивають, урожай буде зібраний. В лунку краще кидати мінеральні добрива, які збагатять рослини поживними речовинами в найкоротший термін.

попередня статтяЯк побороти осот на городі назавжди
наступна статтяЧи потрібно мити булгур: помилки, яких припускаються господині при варінні
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я