3 незвичайні способи, як позбутися зайвої ваги з фантазією

0
3 незвичайні способи, як позбутися зайвої ваги з фантазією
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Що ви відчуваєте, коли розумієте, що настав час скинути кілька кілограмів? Швидше за все, досаду: адже зниження ваги нерозривно пов’язане з обмеженнями та заборонами. Так думає більшість. Але є способи позбутися зайвої ваги із задоволенням, використовуючи механізми, що включають компенсаторні сили організму. Іншими словами – наражаючи себе на короткостроковий і підконтрольний стрес. Наприклад, від холоду або перегляду фільму жахів. Тобто, тоді, коли стрес закінчується у потрібний час і не залишає патологічного сліду.

Як стрес впливає на організм і до чого тут зниження ваги

У відповідь стрес організм виробляє гормони, які регулюють діяльність всіх органів та систем. Так, коли ми відчуваємо небезпеку, під дією адреналіну організм мобілізується. Наприклад, людина, рятуючись від ведмедя, може буквально злетіти на дерево і таким чином врятуватися. Такий, короткостроковий стрес, коли людина виходить переможцем, благотворно впливає на організм. Цей вид стресу ще називають еустрес. Деякі види еустресу можуть посилювати енергетичні потреби організму, і тоді жир починає згоряти у вогні метаболізму, тобто обміну речовин. Але якщо стрес триває довго, і не закінчується навіть тоді, коли ситуація, що викликала його, вирішилася, то це призводить до зворотнього ефекту, виснаження організму і запускає механізми передчасного старіння.

Кріосауна

Ми звикли, що сауна, це місце, де спекотно. Але існує й кріосауна – спеціальна камера, де за допомогою рідкого азоту діють наднизькі температури – у деяких випадках нижче за 150 градусів за Цельсієм. Короткочасний – не більше 2 хвилин, вплив холодом моделює ситуацію короткочасного еустресу з метою загального оздоровлення та включення механізмів адаптації та самозцілення – тих, які працювали, коли люди добували їжу полюванням, були змушені рятуватися від хижаків. Внаслідок перебування в кріосауні на поверхні шкіри створюються екстремальні умови. Відбувається спазм судин. Коли людина виходить із кріосауни, то кровообіг посилюється, активізуються усі обмінні метаболічні процеси. На що потрібна енергія. У клініках, де проводяться подібні процедури, стверджують, що витрата калорій збільшується додатково до 800 ккал на день. І обіцяють, що за 10 сеансів можна позбутися чотирьох кілограмів зайвої ваги. Приємним бонусом стане загальне зміцнення опірності організму до інфекцій та оздоровлення шкірного покриву, оскільки посилюються процеси регенерації клітин. Схожий, але не такий потужний ефект можна отримати за допомогою загартовування, пірнання в ополонку. Але кріотерапія та загартовування та моржування мають ряд протипоказань. Насамперед із боку серцево-судинної системи. Тому починати подібні процедури можна лише після того, як їх схвалив ваш терапевт чи кардіолог.

Екстремальні види спорту

На тому ж принципі використання короткострокового корисного стресу працюють екстремальні види спорту: стрибки з парашутом, польоти на дельтаплані і так далі. Але такими видами спорту можуть займатися не всі. Більш доступний, але все ж таки досить адреналіновий спосіб схуднути – гра в пейтбол або страйкбол. За одну гру людина спалює у середньому від 800 до 1000 ккал. Але найголовніше – гра «у війну» допомагає позбутися негативних емоцій, які ми найчастіше заїдаємо. Ще один момент: такі ігри дозволяють позбавитися нудьги, яку зазвичай відчуває людина, що займається зниженням ваги більше трьох місяців. Саме нудьга може змусити зірватись або порушити плани схуднути. Нові враження, сильні емоції струснуть нервову систему, подарують задоволення. Під час таких ігор активно виробляються так звані гормони щастя – дофамін та серотонін. Тільки не забудьте одягнути наколінники та налокітники, а також захисний жилет.

Перегляд фільмів жахів

Виявляється, подивившись страшний фільм, ви можете спалити стільки ж калорій як під час невеликої прогулянки. Це з’ясували вчені університету Вестмінстера. Вони заміряли в учасників експерименту частоту серцевого ритму, споживання кисню та деякі інші параметри під час спокою та перегляду фільмів жахів. У другому випадку виявилося, що випробувані спалили на третину більше енергії.

Справа в тому, що наш мозок реагує приблизно однаково на реальну загрозу або страшну ситуацію на екрані. У кров також виділяється адреналін, частота серцевих скорочень збільшується, посилюються всі обмінні реакції. Вчені навіть порахували, скільки приблизно ккал спалює при перегляді жахів і склали рейтинг.

  • “Сяйво”. Якщо ви подивитеся цей фільм Стенлі Кубріка, знятий за романом Стівена Кінга, то можете спалити 184 калорій.
  • “Щелепи”. За переглядом цього фільму спалюються 161 калорій.
  • “Екзорцист”. Вижене з тіла 158 калорій.
  • “Чужий”. Позбвить 152 калорій.
  • “Пила”. «Відпилить» 133 калорій.
попередня стаття10 повсякденних звичок, які допоможуть відчувати себе більш щасливими
наступна статтяЕксперти розповіли, чим дегідровані фрукти корисніші за сушені
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я