10 повсякденних звичок, які допоможуть відчувати себе більш щасливими

0
10 повсякденних звичок, які допоможуть відчувати себе більш щасливими
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Експерт із здорового способу життя та автор бестселера «Одна звичка на тиждень. Зміни себе за рік» Бретт Блюменталь упевнена, що методика маленьких змін працює. Не обов’язково з понеділка сідати на дієту, записуватися на 5 тренувань на тиждень і привчати себе ніколи не спізнюватися на роботу. Навпаки, досягти стабільного результату допоможуть невеликі кроки. Тому ми вибрали для вас 10 простих звичок, з яких ви можете розпочати приємні зміни прямо зараз!

Ведіть щоденник

Немає жодних правил, як треба вести щоденник. Лише одна умова – регулярність. Щодня виписуйте почуття, думки, перемоги та переживання. Спочатку ви змушуватимете себе робити ці нотатки, але незабаром помітите, що отримуєте від ведення щоденника задоволення. Навіщо це потрібно? Психотерапевтичні дослідження довели, що щоденник дозволяє впоратися зі стресами, страхами та тривожністю, звільнитися від невиражених емоцій та в результаті відчути себе щасливішим!

Щодня слухайте музику

Позитивна дія музики на людину – давно доведений факт. Це не складно – нехай музика стане вашим щоденним супутником. Знаходьте час для улюблених треків, навіть якщо зайняті настільки, що зазвичай забуваєте натиснути на плей. Бретт Блюменталь радить приділити час організації своєї медіатеки, скласти плейлисти та включати улюблену музику у будь-який момент, коли ви можете її послухати, – по дорозі на роботу, під час обідньої перерви чи прибирання. Щодня – це важливо!

Усміхайтесь

Наш емоційний стан та вираз обличчя пов’язані – вчені довели, що навіть якщо ви викликаєте посмішку штучно, згодом вона стає щирою. Почніть слідкувати за цим і ви помітите, що раніше усміхалися непростимо рідко! Автор книги радить усміхатися щоразу, коли ви подумали про щось погане або почали нервувати, посміхатися незнайомим людям і собі у дзеркалі – бажано з самого ранку.

Медитуйте 20 хвилин на день

Існує безліч видів медитації, але ви поки що новачок і не потрібно вдарятися у складні практики. Просто дайте собі слово медитувати щодня – наприклад, перед сном – сідати у зручну позу, стежити за диханням та намагатися уникати будь-яких думок. Почніть із 5 хвилин, а потім поступово доводьте тривалість медитацій до 20 хвилин на день. Незабаром, ви помітите, що стали спокійнішими, вам буде легше концентруватися і управляти емоціями.

Досягайте цілей по одній

Результат медитацій можна відчути на практиці, якщо привчити себе робити лише одну справу в один момент. Ми живемо в інформаційному шумі та в режимі багатозадачності, це призводить не тільки до стресу, а й до зниження продуктивності. Виявляється, люди, які постійно перемикаються з одного завдання на інше, на 50% менш ефективні. Тому введіть у звичку ставити собі лише одну маленьку мету, досягати її і лише потім переходити до наступної. Ми віримо, що ви, як Юлій Цезар, можете робити три справи відразу, але для вашого щастя та психологічного здоров’я від подібних подвигів краще відмовитись.

Пийте зелений чай

Включіть зелений чай у свій щоденний раціон. В ідеалі – випивати 1-2 чашки на день. Ця приємна азіатська традиція має кілька причин. Зелений чай справді корисний, він бадьорить, але, на відміну кави, не дає побічних ефектів,таких як прискорене серцебиття чи тремор рук. Крім того, в зеленому чаї є поліфеноли, що активізують вироблення дофаміну, гормону радості.

Помічайте в оточуючих хороше

Ми часто фокусуємося на негативних моментах у спілкуванні з іншими людьми, але життя стане простішим і приємнішим, якщо ви візьмете за правило знаходити в кожній людині кілька рис зі знаком «плюс». Як це працює? Найчастіше люди «дзеркалять» один одного, тому якщо ви навчитеся бути позитивно налаштованими стосовно співрозмовника, він, швидше за все, відповість вам взаємністю.

Читайте для задоволення щонайменше 20 хвилин на день

Читання вчить концентрації, розвиває фантазію та знімає стрес. Не кажучи вже про розширення світогляду! Щодня виділіть мінімум 20 хвилин на те, щоб почитати, не відволікаючись. Йдеться саме про книги та об’ємні тексти, а не новини чи пости в Instagram. Щоб було простіше, поставте собі за мету – наприклад, читати певну кількість книг на місяць або на рік.

Говоріть «дякую»

Подяка собі та оточуючим покращує якість життя. Не соромтеся дякувати близьким за все, що вони для вас роблять – чи то простий дзвінок з питанням “як справи?” або допомога у незначному питанні. Частіше говоріть «дякую» – це сприяє близькості та емоційній прихильності. Заодно не забувайте дякувати самому життю – за гарне самопочуття, сонячний чи дощовий день, гарний листопад чи смачний шматок торта. Вимовляйте «дякую» про себе чи вголос – у цьому слові є неймовірна магія!

Частіше торкайтеся людей з вашого оточення

Ми часто навіть не усвідомлюємо, як прості дотики впливають на роботу нашого мозку, гормональну систему та настрій. Коли ми торкаємося близької приємної людини – у крові знижується рівень кортизолу, гормону стресу. Обіймайте кохану людину, дитину, беріть друзів за руки, гладьте вихованців. Нехай кожен день буде наповнено такими моментами!

попередня статтяЇжте більше і худніть – з новою дієтою цей міф стане реальністю
наступна стаття3 незвичайні способи, як позбутися зайвої ваги з фантазією
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я