Гортензія буде рости та цвісти, якщо правильно її посадити

0
Гортензія
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Гортензія вражає своєю красою. Нею хочеться милуватись якомога довше. І дуже прикро, коли не виходить її виростити на своїй ділянці. Все починається з правильного висаджування. Хоча процес і зрозумілий, але є певні нюанси. І про них треба знати, щоб не втратити королеву всіх клумб.

Основні правила

Гортензія належить до багаторічних рослин. Існує думка серед садоводів, що її саджати чи пересаджувати можна наприкінці серпня чи на початку вересня. Не робіть такої помилки. Гортензії не люблять змінювати місця. Вони важко приживаються. Всі подібні процедури потрібно проводити лише весною. Звичайно, якщо в вашому регіоні дуже теплий клімат та довго тримається тепла осіння погода, тоді садити можна. Це скоріше виключення з правил. Отже, якщо ви хочете вдалий результат, дотримуйтесь наступних пунктів:

  • висаджувати треба в легку напівтінь (сонце з 12 до 15 години губить гортензію);
  • в цілковитій тіні гортензія хворітиме та в неї не будуть формуватись великі суцвіття;
  • вибирайте місце без вітрів та протягів;
  • клумба повинна бути без застоїв води та з низьким заляганням ґрунтових вод;
  • кислотність ґрунту немає перевищувати рН 6,5 – 7,0.

Для посадки гортензії треба підготувати яму. З неї вибирається ґрунт та заповнюється сумішшю. Вона має складатися з верхнього родючого шару землі, зіпрілого гною, піску та листової землі. Компоненти беруть в рівних пропорціях. Яму роблять глибиною не більше 40 см. Також потрібен дренажний шар з битої цегли або щебеню. Товщина — 10 см.

Після завершення посадки гортензії поливають водою та мульчують. Щоб кущ добре ріс та цвів, зверніть увагу на рослини поруч. Негативна динаміка буде, якщо поряд є чорна смородина, піони, іриси, хости, астільби. Дотримуйтесь вказаних правил вирощування, тоді ви гарантовано будете мати розкішну гортензію.

попередня статтяЯк приготувати пісні котлети з картоплею та булгуром
наступна статтяЯк приготувати гарбузяне фрі — альтернатива картоплі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я