...
ГоловнаЛайфстайлЗав’язь на вишні не падатиме, якщо знати алгоритм підживлення

Зав’язь на вишні не падатиме, якщо знати алгоритм підживлення

Підпишіться на нас:

Якщо ви на шляху організації догляду за деревом вишні, потрібно знати правильні моменти для проведення підживлення. Від цього залежить чи буде формуватись достатня кількість зав’язей та чи не будуть вони опадати. Звичайно, що кожен власник дерева хоче зібрати потім багато ягід.

Чому падають

Певна кількість зав’язей може впасти. Це нормальний процес. Дерево скидає ті, які не зможе виростити до стиглого стану. Це наглядний приклад природного саморегулювання та оптимізації розподілення поживних речовин.

Серед причин, чому дерево скидає зав’язі, можуть бути і різні захворювання. Найрозповсюдженішими вважаються моніліоз и полістигмоз. Не забувайте, що у справі можуть приймати участь і шкідники (плодожерки, пильщики, довгоносики).

Потрібно спочатку дослідити всі ці моменти з хворобами та шкідниками, провести профілактику та впевнитись, що нічого не загрожує дереву. Тільки потім можна переходити до питань внесення добрив.

Коли і чим підживлювати вишні

На кожному етапі розвитку потрібно підживлювати дерево. Умовно можна виділити три періоди:

  1. Перед цвітінням.
  2. Під час дозрівання плодів.
  3. Після завершення плодоношення.

На першому етапі потрібно підживити вишню сульфатом калію та сечовиною. Розчин роблять у пропорції по 2 столові ложки на 10 л води. Якщо дерево вже велике, то розхід складатиме по 2-3 відра.

На другому етапі для вишні готують розчин з 2 столовими ложками нітрофоски та 3 столовими ложками сечовини. Потрібно все розмішати до розчинення та підживити дерева.

На третьому етапі використовують суперфосфат та сульфат калію. Для розчину беруть по 2 столові ложки вказаних речовин та розчинити їх на відро води (10 л).

За деревами потрібно доглядати не тільки регулярно, але й систематично. Це дасть можливість підтримувати їх природні сили до плодоношення. А ви зможете збирати кожного сезону щедрі врожаї улюблених ягід.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...