Експерти розповіли, як ромашка допомогає в догляді за шкірою

0
Експерти розповіли, як ромашка допомогає в догляді за шкірою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ромашка широко відома як лікарська рослина, а чай із неї часто застосовується з метою зняття стресу, заспокоєння нервів та вирішення проблем зі сном. На шкіру відвар із квіток ромашки має аналогічну заспокійливу дію, зволожує її та допомагає боротися з недосконалостями. Експерти з видання Baazar розповіли, чому нам усім потрібно швидше вирушити до найближчої аптеки за ромашкою.

Подробиці

Ромашка особливо гарна своєю універсальністю: вона чудово підходить усім типам шкіри. Суху і чутливу шкіру ромашка дбайливо зволожить, позбавить почуття стягнутості, допоможе впоратися з лущеннями і подразненнями. Якщо ваша шкіра жирна і схильна до недосконалостей – антибактеріальні компоненти у складі ромашки допоможуть зняти запалення та нормалізувати вироблення шкірного себуму.

Кумарин – рослинна речовина у складі квіток – запускає регенерацію пошкоджених клітин шкіри, допомагає ефективно боротися з пост-акне та іншими мікроушкодженнями. Потужний антиоксидант каротин вирівнює рельєф шкіри, захищає її від пошкодження вільними радикалами та уповільнює процеси старіння.

Як використовувати ромашку для шкіри

Сушені квітки ромашки можна купити в аптеці: вони продаються у фільтр-пакетах для заварювання або просто подрібненому вигляді. Заваріть ромашку в пропорції вказаній на упаковці (зазвичай це столова ложка або один фільтр-пакет на 1 склянку води) в окропі, залиште настоюватися 30-40 хвилин, потім процідіть і остудіть до кімнатної температури.

Отриманий відвар використовуйте як тонік для обличчя та шиї: наносите на шкіру двічі на день (попередньо її очистивши), після чого можна нанести живильний крем. Ще один варіант – заморозити відвар і протирати обличчя вранці. Ромашкові крижані кубики допоможуть зняти набряклість і нададуть обличчю здорове сяйво.

попередня статтяВчені знайшли ген, від якого набирають вагу
наступна статтяПростий спосіб, як перетворити підсохлий лаваш на свіжий і шість смачних начинок для лаваша
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я