Садова лілія: посадка та догляд

Садова лілія: посадка та догляд
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Лілії красиві багаторічні квіти, які потребують уваги до себе. Щоб вони квітли щороку, треба знати секрети догляду. Читаймо у порадах, що ж треба цим рослинам.

Подробиці

Лілія росте на одному місці й не любить пересадок. Тому варто обрати сонячну й затишну без протягів ділянку, де рослині буде комфортно. Лілія вибаглива до ґрунту. Він повинен бути пухким й родючим. За декілька тижнів до посадки треба перекопати ґрунт додати торф, золу та мінеральні добрива. Після цього гарно полийте ділянку. Вибирайте на посадку цибулини з неушкодженими коренями. Довжина коріння повинна бути не меншою 5 см. Садити лілію можна навесні, влітку та восени.

Якщо ви садитимете низькорослі сорти, то занурюйте цибулину на 10-12 см, відстань між цибулинами повинна бути 15-20 см. Середньорослі –12-15 см на відстані 20 см. Високорослі – глибина 15-20 см, відстань – 25 см. Посадіть між ліліями низькорослі рослини, вони не дадуть ґрунту пересихати. У першій половині літа ретельно поливайте лілії, але ґрунт не повинен бути мокрим постійно. Після цвітіння їх можна менше поливати.

 

попередня статтяЯк приготувати лимонний маринад, щоб курка вийшла ароматна та м’яка
наступна статтяКефірний маринад для курки, щоб була задоволена вся родина
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я