Дієтологиня назвала формулу ідеальної ваги жінки у 40 років

0
Дієтологиня назвала формулу ідеальної ваги жінки у 40 років
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У багатьох жінок виникає переоцінка цінностей ближче до 40 років: своє відображення в дзеркалі починає дратувати вранці, у спортзалі — суцільна демотивація у вигляді молодих підтягнутих дівчат, на роботі — стрункі співробітниці, які жують булки і не одужують. У магазині тебе чомусь називають уже не дівчина, а жінка і пропонують не сукні, а парашути. Та що це таке? Тільки вчора ти була юна, весела і струнка, а вже сьогодні перетворюєшся на ту, на яку не хочеш перетворюватися.

Дієтолог та терапевт Юлія Машенцева пояснила формулу ідеального віку для жінки 40+, а також чому і які зміни відбуваються в організмі в цей час.

Хочеш бути щасливою – будь нею!

Саме в цьому віці багато жінок турбуються через втрату своєї краси, привабливості, зміни ваги. До 40 років починає змінюватися гормональний фон, організм готується до змін, які неминуче відбудуться з приходом менопаузи.

“Збільшення ваги – одне з перших сповіщень, що цей період не за горами”.

Відбувається це через зниження естрогенів: клітини нашого організму перестають нормально засвоювати цукор і через це підвищується рівень глюкози. Організм оцінює такий стан як небезпечний і прагне будь-яким способом прибрати глюкозу, екстрено переробляючи її на жири.

Також вступає «в гру» за набором ваги гормон лептин. Він контролює апетит та почуття насичення. Рівень лептину знижується з дефіцитом естрогенів, що провокує голод, незважаючи на те, що об’єктивно запасів енергії ще достатньо. І жінка починає більше їсти, неусвідомлено вибирає калорійну шкідливу їжу.

Саме ці порушення обмінних процесів, що починаються, запускають «програму» набору ваги, навіть якщо раніше жінка не була до цього схильна.

Але не варто думати, що зайва вага неминуча, підвищується лише схильність.

Більше того, 40 років – ідеальний період, щоб почати уважніше стежити за своїм здоров’ям. Просто оцінка ваги жінки після цього віку відрізнятиметься від оцінки, яка застосовується для жінки до цього віку.

“Існує навіть фізіологічна норма збільшення ваги у жінок у цей період: плюс 5-7 кілограмів за час клімаксу, якщо не змінювати свої харчові пристрасті та спортивне навантаження.”

Так яка ж ідеальна вага у 40 років?

При розрахунку «ідеальної ваги» необхідно враховувати ваше зріст, вагу, комплекцію і, як ми з’ясували, вік.

Для розрахунку слід зі зросу в сантиметрах віняти 100 (до 40 років забирають 110). Потім, враховуючи статуру, відібрати 10%, якщо ваша фігура астенічна (худощава) або додати 10%, якщо ви гіперстенік (широкостний тип статури). Це і буде норма ваги чи інакше «ідеальна вага».

Але ми вже говорили, що ці показники усереднені, індивідуальні особливості ніхто не скасовував. Рамки, що встановлюють межі норми ваги є орієнтиром для правильної оцінки вашого харчування та способу життя.

“Ідеальна – це комфортна саме для вас вага. Вага повиннна йти в поєднанні зі здоров’ям, з впевненістю в собі, з бадьорістю протягом дня, щоб не було так: стежу за вагою, їм листовий салат, але вранці встала і вже втомилася.”

попередня статтяЕксперти розповіли, чи варто їсти вівсянку щодня
наступна статтяКонтроль цукру та холестирину: навіщо приймати псилліум — лушпиння насіння подорожника
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я