У чому користь мікрозелені і за що її люблять нутріціологи

0
У чому користь мікрозелені і за що її люблять нутріціологи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Мікрозеленню називають дуже молоді пагони рослин, зрізані на етапі утворення перших листочків. Цим вона відрізняється від проростків, які зазвичай збирають ще раніше – практично одразу після проростання насіння. Для вирощування мікрозелені здебільшого беруть не бобові та зернові, а трави, деякі види салатів, коренеплодів, а також хрестоцвітні – різні сорти капусти.

Вирощувати мікро-зелень почали ще у 80-х роках минулого століття, проте популярність вона набула відносно нещодавно. Багато в чому цьому сприяв її максимально естетичний зовнішній вигляд: маленькі паростки чудово виглядають на фотографіях в Instagram-аккаунтах відомих ресторанів та фітнес-блогерів.

Крім фотогенічності, мікрозелень може похвалитися високою харчовою цінністю, за яку її так шанують нутріціологи. У момент, коли паросток зрізають, він перебуває у стадії активного зростання, тобто. концентрація корисних речовин у ньому максимальна.

Молоді пагони — справжнє джерело антиоксидантів: вони багаті на каротиноїди, вітамін С і поліфеноли. Всі вони необхідні для захисту організму від пошкоджень вільними радикалами, запобігання запальним реакціям, уповільненню старіння та захисту організму від згубного впливу ультрафіолетових променів. Крім того, вітамін С стимулює вироблення колагену та гіалуронової кислоти та дарує шкірі природне сяйво. Мікрозелень також багата на різні мікроелементи — серед них магній, мідь, калій, цинк і залізо. Вони необхідні для здоров’я серцево-судинної системи, нормальної когнітивної функції та зміцнення імунітету.

Як ви могли здогадатися, за такого вражаючого складу, мікрозелень практично не містить калорій, а значить вона – ідеальна складова корисного раціону. Ще одна перевага мікрозелені – її делікатний смак. Він менш різкий, ніж у звичайної зелені, але при цьому добре відчувається.

Купуйте в магазинах готові мікси із мікрозелені або створіть свою неповторну комбінацію. В силу високої популярності продукту, на ринку можна знайти різні види паростків: від запашного чебрецю і орегано до буряків і моркви. Додайте пагони в салати, сандвічі, смузі, прикрашайте нею гарячі та холодні страви і не бійтеся експериментувати.

попередня стаття7 «корисних» снеків, які насправді шкодять фігурі
наступна статтяДієтолог розповіла, чим замінити фрукти
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я