Як отримати від сидератів вдвічі більше користі для ґрунту

0
Сидерати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для багатьох власників дачних ділянок та городів щосезону лишається актуальним питання відновлення родючості ґрунту. Звичайно, що в цьому плані один з найзручніших та ефективних способів є вирощування сидератів. Ними засівають ділянку восени після завершення збору врожаю або ранньою весною. З сидератів можна отримати вдвічі більше користі. Як саме, читайте далі у статті.

Різноманіття культур

Визначте потреби ґрунту з урахуванням того, що на ньому росло та планується в новому сезоні. В залежності від цього треба підібрати культури для вирощування сидератів. Може бути потреба у боротьбі із шкідниками (гірчиця), збільшенні рихлості ґрунту (люпин, ріпак), покращенні його складу, доповненні азотом та фосфором (бобові) і ін. Засівання одразу кількох сидератів дасть можливість комплексно збільшити ефективність.

Відмова від перекопування ґрунту

Думаєте, що завжди треба перекопувати ділянку? Іноді цього можна не робити. Є думка, що періодично можна давати рослинам самостійно відцвісти та перегнити в ґрунті. Так збільшиться і кількість кисню, і волога буде довше затримуватись в ґрунті. Та й органіки буде значно більше.

Без скошування

Якщо осінні сидерати лишити, то вони будуть захищати ґрунт від промерзання. А ще навесні земля зможе більш рівномірно отримати вологу. Такий підхід дасть можливість і вирішити основну потребу, і сили зекономити.

Сидерати — корисні рослини, про які треба знати всім городникам та дачникам. Вони сприяють покращенню якості ґрунту, а також зменшують необхідність у придбанні та використанні хімічних добрив.

попередня статтяЗваріть смачний крем та зробіть торт без випікання
наступна статтяЗмішай та охолоди — простий малиново-вершковий десерт
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я