Лікарка розповіла, як пити каву без ризику отримати інсульт

0
Лікарка розповіла, як пити каву без ризику отримати інсульт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

За словами лікаря, людям із серцево-судинними захворюваннями слід з обережністю вживати цей напій.

Вчені з Угорщини та Лондона провели дослідження та з’ясували, що помірне споживання кави може бути корисним для серцево-судинної системи. За словами фахівців, у тих, хто вживає три чашки кави на день, менше шансів отримати серцево-судинні захворювання чи інсульт. При цьому користь для здоров’я виходить тільки від вживання меленої кави, а не розчинних сортів. Чи регулярне вживання меленої кави сприятливо впливає на серцево-судинну систему? І чи можна вживати каву людям, які мають серцево-судинні захворювання? Про це розповіла лікар-кардіолог Юлія Маршинцева.

Як кава впливає на судини

За словами кардіолога, кофеїн, що міститься саме в меленій каві, стимулює кровоносні судини. Тому його вживання – тренування судин.

“Коли ми ходимо в спортзал, ми хочемо, щоб наші скелетні м’язи були в тонусі. Ми тренуємо їх, даємо фізичні навантаження, тим самим м’язи скорочуються і розслабляються. Це все призводить до підвищеного тонусу. Те саме відбувається з судинами. Неважливо, що це гладка мускулатура”, – пояснила Юлія Маршинцева.

Як правильно пити каву

Водночас лікар зазначила, що людям, які мають серцево-судинні захворювання, слід з обережністю вживати каву.

“Звичайно, не треба забувати, що кава підвищує артеріальний тиск. Тому необхідно поміряти тиск до і після вживання кави та вирішити, чи варто її пити”, – наголосила кардіолог.

За словами Маршинцевої, комусь достатньо однієї чашки кави на день – все залежить від того, як напій впливає на організм.

“Але я не думаю, що варто вживати каву більше трьох чашок на день. І бажано не пити її перед сном, оскільки вона бадьорить, а сон повинен бути спокійним і не збудженим”, – підсумувала фахівець.

Дослідження

Угорські та лондонські вчені проводили дослідження протягом 10 років. Під наглядом були люди, чиї дані були взяті з британського біобанку. У середньому їм було 56 років, і на момент початку дослідження вони не мали серцевих захворювань.

Результати показали, що у тих, хто випивав від 0,5 до 3 чашок кави на день, до кінця дослідження ймовірність померти виявилася на 12 відсотків нижчою, ніж у тих, хто не п’є кави. При цьому вони мали на 17 відсотків менше шансів померти від серцево-судинних захворювань і на 21 відсоток менше шансів отримати інсульт порівняно з тими, хто не п’є кави.

попередня статтяЗ чого приготувати скраб для тіла в домашніх умовах
наступна статтяЩо буде, якщо стояти у планці щодня
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я