Коли навесні пересадити півонії: щоб квіти прижилися і не пропали

0
Коли навесні пересадити півонії: щоб квіти прижилися і не пропали
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Навесні настає ідеальний момент для того, щоб пересадити півонії.

Інтерес до півонії у садівників з’явився понад 2000 років тому. Але й сьогодні ці квіти залишаються улюбленими квітами багатьох садівників, щоб прикрасити присадибну ділянку.

Коли пересаджують півонії

Роблять це ранньою весною, поки рослини остаточно не проснулися від зимової сплячки. Ідеальний момент, коли бруньки, як кореневі, так і поверхневі, ще не пішли в ріст.

Вдалий період, коли паростки невеликі. У цей момент менший ризик їх зламати. Важливо при пересадці мінімально травмувати коріння. Якщо постраждає пара незначних корінців – нічого страшного.

Якщо навесні пересадити не вдалося, друга можливість зробити це з’явиться приблизно з середини серпня до середини вересня.

Наприкінці літа та на початку осені зрізають пагони з листям. Кореневище витягають із землі та методом “перевалювання” грудки землі разом корінням, переміщають на нове місце.

попередня статтяЯк швидко очистити чавунну сковороду від багаторічного нагару: допоможуть найпростіші засоби
наступна статтяНе віриться, що морква може бути такою смачною: готуємо морквяні котлети просто та швидко
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я