5 речей, які змінюють шкіру до невпізнання: відмовся від них

0
5 речей, які змінюють шкіру до невпізнання: відмовся від них
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розповідаємо, які харчові уподобання та звички безпосередньо відбиваються на якості нашої шкіри.

Для усунення багатьох недосконалостей шкіри зовсім необов’язково тут же бігти до косметолога і віддавати йому всі гроші, сподіваючись скоріше розібратися з проблемою. Досить часто повернути обличчю здоровий вигляд допомагають не якісь круті процедури чи дорогий догляд, а банальні поневіряння.

Запам’ятайте 5 простих речей, відмова від яких позбавить тебе від прищів, набряків, темних кіл, розширених пір і не тільки.

Глютен

Він переважно міститься в макаронах і хлібобулочних виробах, від яких так складно відмовитися любителям італійської кухні (і не тільки!). Глютен склеює ворсинки в кишечнику і цим порушує його мікрофлору. Наслідки на обличчі від глютенової «залежності» найнеприємніші: горби на лобі, закриті комедони та сильні набряки.

Алкоголь

Регулярне вживання алкоголю та ще й у великих кількостях неминуче відбивається на обличчі. Алкоголь висушує шкіру, забарвлює його в негарний сірий колір, призводить до опущення тканин та куперозу. До того ж спиртні напої негативно впливають на судини, а цукор, що міститься в них, сприяє появі зморшок.

Цукор

Любительки солоденького зазвичай страждають не тільки від жирної шкіри, запалених вугрів і непрохідного постакне, але і від великої кількості зморшок на лобі. Це прямий наслідок руйнування колагену у клітинах шкіри за рахунок кінцевих продуктів глікації.

Лактоза

Якщо молочки у твоєму раціоні більше, ніж належить, то й запальних процесів в організмі, на жаль, не уникнути. Наслідки ти відразу побачиш на своєму обличчі: вони дадуть про себе знати розширеними порами і мішками під очима.

Цигарки та вейпи

Комедони, акне, зневоднення шкіри та тьмяний колір обличчя стануть зайвим нагадуванням про шкоду куріння — тільки не прихованим, а цілком очевидним. Любиш покурити сигарету чи електронку під філіжанку чорної кави? Так ти тільки піднімаєш рівень гормону стресу в крові до краю і підвищуєш ризики прояву всіх вищезгаданих недосконалостей.

попередня статтяНе віриться, що морква може бути такою смачною: готуємо морквяні котлети просто та швидко
наступна статтяКурячі серця з картоплею: бюджетна страва на сковороді
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я