Які причини не пропускати весняну обробку дерев у саду

0
Обробка садових дерев
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Знов прийшла весна, що викликає радість після зимових холодів. А це означає, що час починати проводити весняну обробку. Якщо у вас майнула думка про можливість нічого не робити, тоді почитайте далі статтю. Ми розкажемо, чому не треба відкладати на потім обробку садових дерев.

Причина №1

Вегетативний період має бути після проведення профілактики від грибкових захворювань. Дерево, звичайно, буде рости без обробки, намагатись плодоносити. Але розраховувати на якість врожаю та його кількісні показники буде складно. В першу чергу весною треба обприскати дерева бордоською рідиною.

Причина №2

Захист від шкідників. Повірте, якщо ви не бачите їх, не означає, що їх немає. Вони зимували, а при теплій погоді починають прокидатись та робити свої брудні справи. Наприклад, з’являються яблуневі квітоїди, вишневі довгоносики і ін. В ідеалі обробку фунгіцидами потрібно проводити комплексно з сусідніми ділянками. Так більше шансів на знешкодження комах.

Причина №3

Рослинам та деревам потрібна допомога. І санітарна обрізка, обробка фунгіцидами дає змогу підготувати їх до наступного етапу, а саме до використання стимуляторів росту та цвітіння, розчинів для підвищення імунітету.

Не пропускайте весняні роботи в саду. Так, вони потребують часу та уваги, але в результаті ви матимете гарний результат і смачні фрукти та ягоди.

попередня статтяЗ цим соусом все стає смачнішим — з зелені та волоських горіхів
наступна статтяНайпопулярніші комбінації смаків для смузі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я