Чому не цвіте сансевієрія: усуньте ці причини

0
Чому не цвіте сансевієрія: усуньте ці причини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сансевієрія отримала не тільки любов квітникарів за свою невибагливість у догляді, а й багато народних назв – щучий хвіст, тещин язик і навіть зміїна рослина.

Красиве строкате листя цієї рослини саме по собі виглядає досить ефектно, дійсно нагадуючи забарвленням зміїну шкіру. Але квітникарам хочеться, щоб ця рослина ще й зацвіла, що вона робить вкрай рідко та неохоче. Щоб досягти цвітіння, доведеться усунути причини, які цьому заважають.

Що обоожнює сансевієрія

Сансевієрія потрапила на наші підвіконня із тропічних лісів, де сезони дощів змінюються сезонами посух. Щоб спровокувати цвітіння, необхідно максимально точно відтворити природні умови.

А це означає, що навесні та влітку потрібно балувати квітку регулярними (але не надмірними) поливами, підгодовувати спеціальними добривами для сукулентів та забезпечити гарне освітлення. Найкраще на літо винести щучий хвіст у сад або на балкон, де багато світла та свіже повітря.

Важливо: обов’язково привчайте рослину до нових умов поступово, виносячи на вулицю спочатку на 1 годину, потім на 2 і т. д. Не ставте горщик відразу на сонце, краще виитрмайте його кілька тижнів у тіні дерев або притінивши чимось від палючого сонця.

Взимку горщик теж треба тримати у добре освітленому прохолодному місці.

Восени та взимку рослині необхідно організувати період спокою. Припинити підживлення та скоротити поливи до мінімуму.

Сансевієрія – сукулент. Тобто відноситься до виду рослин, які накопичують вологу та живлення у листі, щоб потім у посушливі періоди виживати за рахунок цих запасів. Рослина може обійтися без поливу кілька місяців, тож переживати не варто. Весною щучий хвіст прокинеться після зимового спокою і випустить квітконос.

Пам’ятайте: після цвітіння розетка відмирає, тому її листя можна відразу ж після цвітіння зрізати і використовувати як живці.

Також слід пам’ятати, що квіти рослини випускають, щоб розмножуватися, а не тішити людину. Сансевієрія вдається до цього методу вкрай рідко.

Її основний спосіб розмноження – бічні пагони. Цвісти вона буде лише у тому випадку, коли не зможе виростити «дитинку». Тобто коли у горщику тісно. Якщо ви відтворите рослині природні умови, але горщик буде просторим, то квіток можна і не дочекатися.

Щоб сансевієрія викинула квітконоси потрібно уникати: надмірного поливу узимку, просторого горщику, не надто часто вносити добрива, забезпечити достатньо освітлення.

попередня статтяЧому шкідливо садити щавель на городі
наступна статтяІталійський суп із червоної сочевиці за 15 хвилин
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я