Ферментовані продукти – справжня панацея для мешканців великих міст

0
Ферментовані продукти – справжня панацея для мешканців великих міст
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ферментація продуктів протягом століть була популярною у різних культурах, а зараз процес знову привертає особливу увагу. Донедавна це називалося квашенням, але тепер все частіше використовується слово “ферментація”. Історично такий метод використовувався лише як спосіб зберегти продукти задовго до того, як з’явилися холодильники.

У процесі ферментації мікроорганізми перетворюють органічні сполуки в спирт або кислоти. Наприклад, крохмаль і цукор в овочах та фруктах перетворюються на молочну кислоту, яка діє як природний консервант.

Ферментація допомагає не тільки зберегти продукти, але й приносить користь здоров’ю. Так, перетворення цукру та крохмалю посилює дію природних корисних бактерій у продуктах. Такі бактерії називають «хорошими» або пробіотиками – вони допомагають при багатьох проблемах зі здоров’ям, особливо з системою травлення.

Саме бактерії, які мешкають у кишечнику, відіграють ключову роль у роботі імунної системи. Вони нормалізують травлення та сприяють засвоєнню поживних речовин. При цьому існують і погані бактерії, які не слід скидати з рахунків. Важливо підтримувати правильний баланс між двома видами бактерій. Сучасний ритм життя і харчування часто сприяє дисбактеріозу, порушенні флори кишечника. Особливо до цього призводить життя у стресі та вживання продуктів з високим вмістом рафінованого цукру. Відновити потрібну рівновагу допоможуть пробіотики.

Додайте до раціону ці продукти

Кефір містить кілька різновидів бактер і дріжджів, він багатий на мінерали і вітаміни, особливо вітаміни групи В і вітамін К.

Квашену капусту – це взагалі український національний суперфуд. Ця нехитра страва багата на клітковину, вітаміни групи В, А, С і К, а крім цього є відмінним джерелом натрію, магнію, кальцію і заліза.

Кімчі гостріша, ніж квашена капуста. Цей продукт насичений залізом, кальцієм та селеном, а також вітамінами групи В.

Японська місо – паста зроблена з ферментованих соєвих бобів і зерен, у ній міститься безліч мінералів, фолієвої кислоти, вітамінів Е та К.

Комбуча – ще один напій, який набуває нової хвилі популярності. Газований ферментований чай з чайного гриба з кислуватим смаком — чудовий варіант, щоб досягти необхідного балансу між «поганими» та «хорошим» бактеріями.

попередня стаття6 ознак зневодненого організму: як розпізнати та що з цим робити
наступна стаття5 напоїв, якими варто починати ранок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я