Коли потрібно викопувати ріпчасту цибулю з грядки

0
Цибуля
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощувати цибулю — вдячна справа. Своя смачніша, ніж магазинна. Головне добре підготувати грядку, підживити, захистити від цибулевої мухи та знати, коли правильно викопати цибулю.

Як знати потрібний момент

Врожай цибулі потрібно збирати, коли є всі ознаки його готовності. Зверніть увагу на шийку цибулин. Вони мають бути сухими. Переважно шийка стає жовтуватого кольору. Якщо сорт цибулі іншого забарвлення, тоді дивіться саме на ознаку сухості.

Ще один промовистий момент — пір’я цибулі. Коли воно вже відпрацювало, також починає жовтіти та лягати на грядку. Якщо маєте саме такий вигляд грядки, починайте роботу.

Коли у вас є якісь думки чи сумніви щодо готовності цибулі до викопування, тоді перевірте її. Одну цибулину дістаньте з грядки та подивіться на лушпиння. Якщо воно сухе та добре відділяється, можна викопувати і решту врожаю.

В середньому на дозрівання потрібно від 68 до 80 днів. Все залежить від сорту та погодних умов. Щоб не забути та не заморочувати собі голову підрахунками та згадками, запишіть собі дату висаджування цибулевої грядки. Нехай ваші врожаї будуть щедрими, а всі рослини здоровими.

попередня статтяЯк приготувати мандаринову пастилу з яблуками для дітей
наступна статтяЯк правильно треба варити згущене молоко у банці
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я