Колаген та інші популярні БАДи, які можуть провокувати акне

0
Колаген та інші популярні БАДи, які можуть провокувати акне
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Колаген

Неймовірно, але факт. Незважаючи на свою здатність уповільнювати старіння, боротися зі зморшками та покращувати загальний тонус шкіри, колаген може стати причиною висипання на обличчі. Справа в тому, що деякі добавки колагену містять сульфіти та інші речовини, що викликають запалення в кишечнику. Стан кишечника, своєю чергою, безпосередньо відбивається на стані шкіри. Відмовлятися від добавок з колагеном при цьому зовсім не обов’язково: просто приймайте їх разом з пребіотиками: вони підтримують здорову мікрофлору кишечника і допоможуть правильно засвоїтися колагену.

Вітаміні B6 та В12

 

Якщо у вас стали занадто часто з’являтися висипання, причина може бути надлишку вітамінів В6 і В12. Ці вітаміни групи В містяться у багатьох продуктах та їх дефіцит зустрічається дуже рідко. Якщо ви приймаєте мультивітамінні комплекси (а вітамини B6 і В12 входять до них практично завжди), в організмі може утворитися їх надлишок, що провокує появу акне.

Йод

Ще одна популярна і дуже корисна для вього організму добавка може спричинити проблеми зі шкірою. Йод може провокувати запальні процеси в сальних залозах та посилювати вироблення шкірного себуму, який забиває пори та провокує появу акне. Щоб цього не відбувалося, йод слід вживати в комплексі з витамином D, цинком та риб’ячим жиром.

Біотін

Біотин (він же витамин B7) дуже важливий для нормального росту волосся та нігтів, однак він може завадити засвоєнню вітамину B5, необхідного для підтримки здорового захисного бар’єру шкіри. Якщо ви приймаєте біотин, слідкуйте, щоб дозування не було занадто високим, а також завжди контролюйте рівень вітамина В5.

Протеїн

Протеїновий коктейль після тренування чудово допомагає відновити сили та збільшити м’язову масу, проте зловживання напоєм може спричинити виникнення акне. Для спортивних коктейлів зазвичай використовується сироватковий протеїн, який виготовляється з молока. Лактоза, що міститься в молоці, може впливати на вироблення шкірного себуму, який забиває пори та провокує акне.

попередня статтяЯк спалити жир: 5 міфів, в які час перестати вірити
наступна статтяЩо буде з організмом, якщо в раціоні переважатиме рослинна їжа
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я