Чи потрібно мити печериці та чи обов’язково піддавати їх термічній обробці

0
Чи потрібно мити печериці та чи обов'язково піддавати їх термічній обробці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Незважаючи на те, що гриб дуже простий, процеси його обробки та приготування завжди викликали безліч суперечок. В основному вони стосуються питань – чи потрібно мити печериці та чи обов’язково піддавати їх термічній обробці.

Що стосується способу приготування, то сирими печериці їсти можна, це безпечно, проте смажені або печені вони набагато смачніші.

Тепер щодо миття. Противники цього етапу посилаються на те, що печериці дуже гігроскопічні, практично миттєво набираються водою і стають схожими на губку як на вигляд, так і на смак. Такі гриби вже не вдасться запекти чи посмажити до рум’яної скоринки.

В якості альтернативи води, такі кулінари пропонують так зване сухе миття. Для цього вони рекомендують перекласти печериці в герметичний контейнер з кришкою, всипати кілька ложок борошна і енергійно потрясти. Барошняний продукт у цьому випадку виступить як абсорбент, який вбере в себе всі наявні забруднення. Залишиться тільки відкрити коробку і протерти печериці серветкою.

Однак, варто відзначити, що спосіб цей не дивлячись на свою привабливість, вельми спірний. Борошно може позбавити тільки великих забруднень – грудочок бруду або травинок, але оскільки печериці вирощують у закритих теплицях, цих забруднень на них майже не буває, а ось інфекція, неминучий супутник транспортування, залишиться.

Тому все ж таки рекомендується гриби мити. А щоб вони не набиралися водою, не занурювати їх повністю, а тільки обполіскувати під краном.

попередня статтяЯк посадити м’яту у відкритому ґрунті
наступна статтяНіжний шашлик зі свинячих реберців в оригінальному маринаді
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я