Експерти назвали 3 звички, які допоможуть покращити пам’ять

0
3 звички, які допоможуть покращити пам'ять
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Експерти з видання Baazar перерахували на первий погляд прості хитрощі, які допоможуть швидко покращити свою пам’ять.

Постійно навчайтеся чогось нового

Це звучить банально, але для нашого мозку немає кращої активності, ніж навчання. У процесі впізнавання нової інформації та навичок у мозку утворюються нові нейронні зв’язки, що в тому числі важливо і для пам’яті. Вчитися можна будь-чому: починаючи від китайської мови, закінчуючи грою в теніс. Головне, щоб безперервно йшло надходження та обробка нової інформації. Освоєння творчих навичок також допоможе покращити пам’ять. Подумайте, що вам давно хотілося. Засвоїти техніку графічного малюнка? Навчитися працювати за гончарним колом? А може, танцювати сальсу? Будь-які активності, що включають отримання та обробку нової інформації, підійдуть. Так що у вас легко вдасться поєднати приємне з корисним.

Спробуйте вести щоденник

Якщо в дитинстві ви вели щоденники, то зараз саме час повернутися до цієї звички (а якщо не вели — то почати). Уміння структурувати думки і висловлювати їх письмово — не тільки корисне для життя, але це ще й відмінне тренування для мозку. Ви можете записувати події дня, свої враження від переглянутих фільмів та прочитаних книг, геніальні ідеї для бізнесу та будь-які інші речі, які приходять вам на думку. Писати можна як від руки в гарному блокноті, так і на комп’ютері або навіть під фото в інстаграм, якщо у вас є бажання поділитися своїми думками з аудиторією. Тільки не плутайте: записати на ходу пару пропозицій у нотатки в телефоні та зробити щоденниковий запис – це різні речі. Важливо спокійно сісти, зосередитись і скласти зв’язний текст,

Слідкуйте за наявністю корисних жирів у раціоні

Збалансоване харчування важливе для роботи не тільки мозку, а й усього організму. Однак саме цьому органу життєво потрібні жири. Звичайно, на білках і вуглеводах ваш мозок теж чудово працюватиме, але не так ефективно. Ключовою та найефективнішою речовиною, яка дійсно здатна вплинути на роботу мозку та когнітивні здібності, вчені назвали омега-3 жирні кислоти. Вони необхідні для побудови мембран у клітинах мозку, а також для запобігання запальним реакціям та зниження окисного стресу. Згідно зі статистикою, дефіцит омега-3 жирних кислот пов’язаний з більш високим ризиком різкого зниження когнітивних здібностей пам’яті з віком.

Омега відносяться до тих речовин, які нескладно отримати з їжі в належній кількості, тому бігти до лікаря і просити призначити БАДи – зовсім не обов’язково. Слідкуйте, щоб у вашому раціоні була присутній жирна риба, горіхи, насіння, авокадо та оливкова олія. Веганам та вегетаріанцям цілком вистачить рослинної складової цього списку.

попередня статтяОсновні рекомендації, які допоможуть відрізнити підроблену каву від справжньої
наступна статтяЯк спалити жир: 5 міфів, в які час перестати вірити
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я