Як правильно доглядати за орхідеями вдома

Як правильно доглядати за орхідеями вдома
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Красуня-орхідея у природі росте у надскладних умовах. Може рости у тріщинах кори, на болотах та у скелях. Тому й у домашніх умовах вона невибаглива.

Подробиці

Як тільки у вас з’явилася орхідея, то не поспішайте її пересаджувати. Нехай вона звикне й адаптується до нових умов проживання. Через 7 днів квітку можна пересадити. Візьміть для цього прозорий горщик без отворів.

Викладіть у горщик шарами: керамзит, мох сфагнум, який бореться з бактеріями та утримує вологу, соснову кору та ґрунт для орхідей. Коріння покладіть всередину горщика та закріпіть корою сосни, після цього додайте трохи ґрунту, а поверх знову мох та кору. Перед посадкою перевірте коріння, щоб було неушкоджене й не гниле.

Через 5-7 днів полийте орхідею літньою водою з душу. Налийте у горщик води, щоб гарно промочити ґрунт. Через 20 хвилин злийте всю воду. Промокніть серветкою місце, де листок з’єднується зі стеблом. Взимку поливайте орхідею до 4 разів на місяць. А влітку – раз на 4 дні. Бережіть рослину від потягів та прямих сонячних променів.

 

 

 

 

попередня статтяТушкована картопля з ребрами, як із бабусиної печі
наступна статтяЯк приготувати ніжний паштет із курячої печініки
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я