Коли і як висаджувати жоржини у відкритий ґрунт навесні

Коли і як висаджувати жоржини у відкритий ґрунт навесні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Жоржини — яскрава прикраса будь-якого квітника. Вони радують око своїм різномаїттям кольорів. Посадіть і ви у себе на клумбі ці чудові квіти. Коли і як їх висаджувати у ґрунт читайте у порадах.

Подробиці

Жоржини теплолюбиві квіти, тому їх треба висаджувати, коли земля прогріється до +15 градусів. Температура повітря теж повинна бути стійкою. Тому краще це робити не раніше травня. Якщо висадити квітку у холодний ґрунт, то вона може загинути. Термін посадки жоржин впливає, на те, якою буде її квітка під час цвітіння.

Виберіть сонячну ділянку для посадки. Видаліть зіпсовані кореневі картоплини жоржини. Якщо вузол картоплин великий, то розділіть їх на частини. Зробіть лунки глибиною 10 см. Відстань між ними залежить від сорту квітки. Чим ширший ростиме кущ, тим більшу відстань треба робити.

Для низькорослих сортів відступайте — 30 см, а для дуже великих — 80 см. Гарно полийте ґрунт. Посадіть картоплини у лунку горизонтально, так наросте потужне коріння. Коли квітка проросте, то залиште два найпотужніших паростки, щоб були великі пуп’янки й квітка. Поливати сильно не треба, лише під час засухи.

 

попередня статтяСмачна рибна намазка на хліб за 5 хвилин
наступна статтяТушкована картопля з ребрами, як із бабусиної печі
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я